Foto: Starsport
Foto: Starsport

Aktuelni šampion Evrope, istanbulski Efes ostvario je najubedljiviju pobedu u sezoni, pošto je sa 140:83 savladao Afjon Beledije u okviru 12. kola turske Superlige.

Već u prvoj četvrtini je sve bilo jasno, pošto je Efes ekspresno poveo sa 32:5, ali se tu nije zaustavljao, već je u drugom i trećem periodu nastavio da uvećava svoju prednost do maksimalne razlike od 68 poena – 108:40.

PROČITAJTE JOŠ:

Poslednjih deset minuta Efes je odigrao znatno opuštenije, a ko zna koja bi razlika bila da izabranici trenera Atamana nisu stali na loptu. Domaći tim, Afjon, je u poslednjoj četvrtini postigao čak 36 poena i uspeo da ublaži poraz na nešto „pristojnijih“ 57 poena razlike.

Fantastičnu partiju prikazao je 22-godišnji Jigitčan Sajbir koji je meč završio sa 46 poena, 16 skokova i 12 asistencija, a u igri je proveo svih 40 minuta.

Gečim je upisao 26 poena, Iljasoglu 24 poena, 14 skokova i 13 asistencija, a srpski reprezentativac Filip Petrušev 16 poena, 11 skokova uz pet asistencija. Uz njega, dabl-dabl učinak je imao i Gazi sa 17 poena, deset skokova i 7 asistencija.

Efes sada ima učinak 10-2 i nalazi se na vrhu tabele, a Afjon uz meč manje ima skor 3-8 i nalazi se na 14. mestu na tabeli.

BONUS VIDEO: Promocija Svetislava Pešića na klupi košarkaške reprezentacije Srbije

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar