Foto: EPA-EFE/SASCHA STEINBACH

Džonkel Džons, MVP najjače ženske košarkaške lige na svetu WNBA, i reprezentativka Bosne i Hercegovine, odigrala je neverovatan meč protiv Belgije u okviru kvalifikacija za plasman na Evropsko prvenstvo.

Bosna i Hercegovina je na gostovanju u Belgiji stigla do trijumfa od 87:81, a više od polovine poena u dresu „zmajica“, čak 44 postigla je upravo Džons, inače rođena na Bahamima.

PROČITAJTE JOŠ...

Igračica Konetikat Sana je u Skenderiji odigrala jednu od najboljih utakmica karijere i svoju ekipu predvodila do pobede nad favorizovanim rivalkama.

Da stvar bude još neverovatnija, ona je na to dodala i 22 skoka, i imala indeks čak 51.

Naredni meč Bosnu i Hercegovinu očekuje u nedelju na gostovanju Severnoj Makedoniji, dok će Belgija odmeriti snage sa Nemačkom.

Evropsko prvenstvo 2023. godine biće održano u Sloveniji i Izraelu, a plasman na smotru najboljih selekcija „starog kontinenta“ obezbediće deset pobednika grupe, kao i četiri najbolje drugoplasirane selekcije.

Titulu brani reprezentacija Srbije, koja se nalazi u grupi E sa Hrvatskom i Bugarskom, a upravo će Hrvatice biti prvi rival 14. novembra.

Bonus video: Razija Mujanović o kraju Sonje Vasić, Srbiji i kako najbolja košarkašica sveta igra za Bosnu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar