Samo je devet košarkaša u istoriji NBA lige stiglo do identičnog ili boljeg učinka i to najbolje govori kakvu je istorijsku predstavu priredio Džoel Embid sa 70 poena.

Filadelfija je savladala San Antonio sa 133:123, a to je jedan od onih rezultata koji će biti zaboravljeni već za 24 sata. Ipak, nikada neće biti zaboravljeno ono što je rođeni Kamerunac uradio protiv Sparsa.

PROČITAJTE JOŠ

Susret je završio sa 70 poena (rekord karijere i franšize) i 18 skokova, što mu je takođe rekord karijere. Pogodio je 24 od 41 šuta iz igre (pogodio i jednu trojku) i čak 21 od 23 slobodnih bacanja.

Time je uspeo da nadmaši i legendarnog Vilta Čemberlejna koji je do sada bio rekord Filadelfije sa 68 poena, a vodio se kao deo franšize Filadelfija Voriors kada je stigao do 100 poena.

Embid je postigao najmanje 30 poena na 21 poslednjem meču što najbolje govori u kakvom se formi nalazi. Čak ni činjenica da je Viktor Vembanjama upisao 33 poena uz sedam skokova za samo 29 minuta igre nije mogla da umanji slavu Embida zbog onog što je uradio.

„Neću da sedim ovde i da vas lažem, tako razmišljam svaki meč. Razmišljam da napadnem, da dominiram ofanzivno i defanzivno i večeras nije bilo nimalo drugačije“, poručio je Embid.

Pogledajte ovacije navijača nakon što je stigao do 70 poena.

Embid je oduševio i trenera Nika Nursa koji nastavlja da ga hvali kao prvu zvezdu tima.

„Očigledno je da može da postigne poene na mnogo različitih načina, čista veličina mu omogućava da radi mnogo stvari oko obruča, donosi mu mnogo slobodnih bacanja. Šutiranje je deo veštine. Način na koji se kreće, takva veština i veličina, takva motivacija, nije ni čudo što može da se desi sve“, rekao je Nurs kada je govorio o utakmici od 70 poena.

U klubu „70+“ se nalaze još Vilt Čembrlen, Kobi Brajant, Dejvid Tompson, Demijen Lilard, Eldžin Bejlor, Dejvis Robertson, Donovan Mičel i Devin Buker.


NBA rezultati

Utorak, 23. januar

Detroit – Milvoki 113:122

Orlando – Klivlend 99:126

Filadelfija – San Antonio 133:123

Toronto – Memfis 100:108

Minesota – Šarlot

Dalas – Boston

Finiks – Čikago

Sakramento – Atlanta

BONUS VIDEO Embid bolji od Jokića u derbiju NBA lige

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar