Foto:Pacific Press / ddp USA / Profimedia

Selektor Gruzije Aleksandar Džikić kaže da je poraz od Srbije bio trenutna realnost njegovog tima. Srbija je u drugom meču u grupi G, kvalifikacija za Evrobasket 2025, pobedila u Tbilisiju sa 76:63.

Marko Gudurić je imao 16 poena, Vanja Marinković 15, a odlične partije su odigrali i Aleksa Avramović i Filip Petrušev sa 12, odnosno 11 poena.

PROČITAJTE JOŠ:

„Pre nego što počnem da pričam o utakmici, hteo bih da se zahvalim klubovima koji su pustili igrače. Ovo je novi tim u poređenju sa nekim drugim. Kada je reč o utakmici, imali smo neke dobre momente i neke gde smo ozbiljno imali nedostatak fokusa kod nekih igrača, to mi se nimalo nije svidelo. Trud je tu, kao što je Beka rekao, ali nije dovoljno ako hoćeš da pobediš bolje timove, a očito je da je Srbija bolja od nas. Nismo otvorili kvalifikacije kako smo planirali, neko je ovde u hodniku rekao: ‘Da smo ovako igrali protiv Danske, bla, bla, bla’… zaboravite to, nije se desilo, 0:2 je i teška je situacija. Ali, nećemo da se predamo. Bar ja neću. I završićemo na tom Evropskom prvenstvu 2025“, rekao je Džikić posle meča.

Upitan da odgovori šta je na kraju presudilo i „steglo ruke“ igrača Gruzije, kaže da je bilo više faktora.

„Sve što želite da kažem je u vašem pitanju, iskustvo, pritisak, navijači, momenat, protivnik. Nedostatak kvaliteta u ovom trenutku. Sve to. Kad pomešate sve to… nije lako pratiti uputstva u ovakvim utakmicama visokog intenziteta, ali neki momci u koje sam stvarno mnogo verovao, nisu to uradili na način na koji nam je bilo potrebno da odigraju. I izvinjavam se, neću pričati njihova imena“, dodao je Džikić.

Toko Šengelija je predvodio Gruziju sa 19 poena, a Džo Tomason je imao 13, a upravo je njih kao dobre primere spomenuo Džikić.

„Nije bilo dovoljno vremena. Činjenice su da smo imali malo treninga ali ne koristim to kao alibi. Činjenica da je hteo da dođe ovde kao igrač Gruzije pred kamp, meni to znači mnogo. Možda ne vama, ali meni da. Isto je i sa Tokom Šengelijom. To su stvari koje možemo da koristimo kao primer za neke druge igrače. To su dobri primeri. Možemo li da igramo bolje? Sigurno. Sa više strukture u igri, definisanih uloga, sve zašta je potrebno vreme. Da budem iskren, više ćemo biti zajedno u junu da se spremimo za jul i siguran sam da ćemo biti bolji“, odgovorio je srpski trener.

Gruzija sada ima dva poraza iz prve dve utakmice, pošto je pre Srbije izgubila i meč od Danske.

BONUS VIDEO: Sjajne blokade Petruševa

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar