Foto: Printscreen Youtube / FIBA Media

Selektor košarkaša Srbije Svetislav Pešić kaže da je njegova ekipa u Gruziji ostvarila vrlo bitnu pobedu.

Srbija je u drugom meču kvalifikacija u grupi G pobedila sa 76:63 i tako zasela na prvo mesto grupe posle pobeda nad Finskom i Gruzijom.

PROČITAJTE JOŠ:

Marko Gudurić je bio efikasniji od ostalih u našem timu sa 16 poena, Vanja Marinković ga je odlično ispratio sa 15, Aleksa Avramović je imao 12 uz sedam asistencija, a Filip Petrušev 11 uz osam skokova.

„Veoma važna pobeda za nas. Baš kao što je Vanja rekao, odbrana i plan utakmice su bili, kao i uvek, da budemo organizovani. Igrači su na bekovima i dvojici važnih igrača uradili dobar posao. Možete da vidite statistiku. Napravili smo 20 poena u tranziciji, a ako imate organizovanu odbranu i motivisane igrače da igraju, ako su uvek u poziciji da pomažu jedni drugima, onda postoji dobra šansa za kontre i to je ovih 20 poena i 20 asistencija. Bili smo stvarno dobri. U pozicionom napadu je potrebno vremena, siguran sam da imamo talenta da pravimo bolje odluke u tom napadu. Generalno, srećni smo zbog pobede i bitno je kako igramo u kvalifikacionoj rundi, važno jer odlučuje sudbinu i kvalifikovanje za Evropsko naredne godine“, rekao je Pešić posle utakmice.

Na pitanje da li je otežavajuća okolnost to što protiv Srbije sa epitetom vicešampiona sveta svi žele da se dokažu, Pešić podseća da to nije nešto što nam se dešava prvi put.

„Imamo tu naviku, nije to novo za nas. Manje ili više, sve utakmice poput ove večeras, nije bitno gde igramo, igrali smo ovde u Gruziji, ali moramo da budemo spremni da podnesemo taj teret favorita. Biti favorit, znači i da moraš da budeš više motivisan, da radiš više nego obično, posebno kao sada kad smo učesnici Olimpijskih igara i što igramo na leto. Sad košarkaši hoće da se pokažu da su spremni i siguran sam da ove dve pobede koje smo ostvarili u nekoliko dana mogu da budu kao motivacija za sve da i u klubovima daju maksimum, da treniraju i igraju dobro, kako bi se spremili za sledeći izazov, olimpijski turnir“, objasnio je „Kari“.

Prokomentarisao je i partiju Georgea Cincadzea koji je sa 38 godina odigrao poslednji meč baš protiv Srbije.

„Bio je veoma motivisan. Igrao je odličan meč i znali smo da će biti važan za svoj tim. Probali smo da ga zaustavimo, ali znate da ima kvalitete, odličan plej, čita utakmicu, ima pravi stav… Čestitam mu“, naveo je srpski selektor.

BONUS VIDEO: Sjajna akcija Petruševa i Mitrovića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare