Filip Petrušev Srbija vs Gruzija u kvalifikacijama za Evrobasket Foto:.fiba.basketball

Košarkaš Srbije Vanja Marinković dao je svoje mišljenje o pobedi nad Gruzijom u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo naredne godine.

Srbija je posle pobede nad Finskom 77:61, savladala i Gruziju sličnim rezultatom 76:63 i zasela na prvo mesto kvalifikacione grupe G.

PROČITAJTE JOŠ:

Marinković je odigrao odličan meč u Tbilisiju, gde je imao 15 poena, samo jedan manje od Marka Gudurića, koji je bio najbolji strelac srpskog tima.

„Mislim da smo dobro počeli utakmicu, agresivno na oba kraja parketa i od tog momenta smo gradili svoju igru. Igrali smo veoma dobru odbranu na njihovim bekovima, posebno na Džou Tomasonu, Toko je dao 19 poena mislim, ali ako zatvoriš jednog igrača, ne možeš sve“, rekao je Marinković posle utakmice.

Šengelija je uz Džoa Tomasona bio jedini dvocifren u gruzijskom timu, pa je imao 19 poena, dok je Tomason upisao 13.

„Mislim da je razlika bila dobra, imali smo devet izgubljenih lopti i imali smo 20 asistencija, što smatram stvarno dobrim. U tome je bio ključ, naravno uz dobru odbranu, kontre i dobru energiju“, naveo je Marinković.

Dvorana je bila puna u Tbilisi areni, a često je i bilo i bučno, pa je novinare u Gruziji zanimalo kako su se igrači Srbije osećali u takvom ambijentu.

Marinković je tada podsetio da je godinama igrao za Partizan, a svi znamo kako izgleda kad se „zapali“ atmosfera u Beogradu.

„Publika je stvarno bila dobra. Kad se Gruzija primakla na tri, četiri poena, bili su dobri, ali ako mene pitate lično, igrao sam mnogo godina u Partizanu i nijedna publika na svetu ne može sa tim da se poredi. Bilo je lepo ovde, ali sam igrao u stvarno, stvarno, dobroj atmosferi“, kazao je Marinković.

BONUS VIDEO: Sjajne blokade Petruševa u meču sa Gruzijom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar