Foto:Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Ovakvu dominaciju dugo nismo videli

Košarkaši Hapoela iz Jerusalima, koje sa klupe predvodi srpski trener Aleksandar Džikić, plasirali su se na Fajnal for FIBA lige šampiona.

Hapoel je svoje mesto na Fajnal foru obezbedio pobedom u majstorici četvrtfinale serije protiv AEK-a iz Atine, a rezultat u Jerusalimu bio je 91:51 (18:7, 25:15, 16:14, 32:15).

PROČITAJTE JOŠ:

Džikićev tim je od početka uspostavio ritam i već do kraja prvog perioda imao dvocifrenu prednost uz odličnu odbranu, dok AEK nikako nije mogao da se poveže. Već na poluvremenu bilo je jasno ko će biti pobednik, a u nastavku je samo demonstrirana sila.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Levi Rendolf sa 25 poena, dok su po 15 ubacili Sim-Sander Vene i Kadin Karington.

Bolji od ostalih u poraženom AEK-u bio je Lemar Brajnton sa 15 poena, ali je samo još Vladimir Janković bio dvocifren sa 11 poena.

Hapoel će biti domaćin Fajnal fora koji je na programu od 12. do 14. maja u Jerusalimu, a pored Izraelaca među četiri najbolje ekipe plasirali su se nemački Bon i španska Unikaha, dok ćemo poslednjeg učesnika saznati nakon utakmice Tenerife – Manresa.

BONUS VIDEO Luda završnica u Areni i slavlje Partizana

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar