Džejson Kid, Foto: EPA-EFE/TANNEN MAURY

Dalas neće igrati ni plej-of ove sezone.

Trener košarkaša Dalas Maveriksa, Džejson Kid, izjavio je da njegova ekipa namerno ispala iz trke za plej-of. Podsećamo, Mevsi su u noći između petka i subote poraženi od Čikago Bulsa 115:112 i tako i zvanično izgubili svaku šansu da se nađu među prvih 10 ekipa na Zapadnoj konferenciji.

Pročitajte još

„Poslovne odluke su nekada teške, ali morate ih donositi. Mi se ovde trudimo da napravimo šampionski tim i odlučeno je da napravimo korak unazad. Ova odluka je došla od mojih šefova i rečeno mi je da ih ispoštujem. Verujemo Marku Kjubanu i Niku Herisonu, oni će sastaviti kockice i dovesti nas u poziciju da možemo da se borimo za šampionsku titulu i to je proces koji danas počinjemo“, objasnio je Džejson Kid.

Luka Dončić igrao je svega 13 minuta na utakmici protiv Čikaga, dok Kajri Irving uopšte nije bio na terenu.

Dalas je morao da bude van plej-ina, odnosno prvih 10 mesta na konferenciji, da bi bio u poziciji da pik ostane u njihovom vlasništvu, što je moglo da se desi samo porazom od Čikaga. Mevsima je bilo u interesu da zadrže pik na NBA draftu. Ovako su zadržali pik koji nije garantovano 10. već je moguće da bude i dosta bolje plasiran, što će se znati nakon lutrije.

BONUS VIDEO Kad Jokić igra ovako, ne može mu niko ništa Denver ubedljiv i prejak za Vizardse

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar