Foto: EPA-EFE/ERIK S. LESSER SHUTTERSTOCK OUT

Slavlje u Los Anđelesu, Lejkersi su posle neverovatnih i predugih 10 godina u finalu Zapada, a "krivac" je Lebron Džejms koji je blistao u pobedi nad Hjustononom u petom meču plej-ofa - 119:96.

Zahvaljujući ubedljivom trijumfu „jezerdžija“ serija je okončana i to s ubedljivih 4:1.

PROČITAJTE JOŠ

Na početku serije očekivala se neizvesna borba, možda čak i sedam utakmica, ali su Lebron Džejms, Dejvis i ostali pokazali da poseduju šampionski karakter i da niko ne sme da ih otpiše u borbi za prsten.

Peta utakmica Lejkersa i Hjustona rešena je praktično u prvoj četvrtini, s obzirom na to da je četa iz Los Anđelesa imala velikih „plus 15“, rezultat na semaforu bio je 35:20.

Ekipu je do ubedljive pobede predvodio Lebron Džejms sa 29 poena, 11 skokova i sedam asistencija za skoro 31 minut proveden na parketu dvorane u Orlandu, gde se igra završni turnir.

I dok će Lejkersi posle čak 10 godina igrati prvo konferencijsko finale, njihovoj prvoj zvezdi Džejmsu, to će biti deveto finale konferencije od mogućih 10, ali će mu biti prvo finale na Zapadu.

Pročitajte još: Jokić je kapetan i ne dozvljava da brod potone

Podsetimo, jedini put kada „kralj“ nije bio u finalu jeste prethodne sezone i to sa Lejkersima, mada je solidan deo sezone propustio zbog povrede.

Za plasman u veliko finale NBA lige Lejkersi će igrati protiv boljeg iz duela Los Anđeles Klipers – Denver, gde trenutno Jokićev tim juri zaostatak od 3:2 u seriji, a šesti meč na programu je večeras od 19 časova.

NBA, plej-of

Zapadna konferencija, polufinale

LA Lejkers – Hjuston 119:96

(4-1 u seriji)

Denver – LA Klipers 19

(2-3 u seriji)

Istočna konferencija

Boston – Majami 16. septembar

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar