Foto: EPA-EFE/TANNEN MAURY

Košarkaš Bruklin Netsa Džejms Harden oprostio se od svog dosadašnjeg kluba - Hjuston Roketsa, pismom putem društvenih mreža.

Harden je, u jednom od najvećih trejdova u poslednje vreme, a već na startu ove sezone, otišao iz Hjustona posle osam i po godina, jer je 2012. u Teksas stigao iz nešto severnije Oklahome.

PROČITAJTE JOŠ:

Tada je kao najbolji „šesti igrač lige“ došao u zameni za Kevina Martina, Džeremija Lemba, dva pika prve runde drafta i jedan pik druge runde. U Roketsima je odmah postao igrač franšize.

Počeo je da radi gotovo sve u napadu i donedavno se činilo da neće ni odlaziti iz Teksasa. Međutim, odlazak Majka D’Entonija je počeo polako da remeti planove za novu sezonu i već na početku, „Brada“ je otišao.

„Šta mogu da napišem? Koje reči mogu da oslikaju sve načine i to kako se osećam. Hjuston me je dočekao bez garancija. Rizikovao je ‘skokom sudbine’ i promenio moj život i živote članova moje porodice zauvek. Organizacija i grad su mi dali sve što sam mogao da tražim, i više od toga“, napisao je Harden.

On je u međuvremenu postao najbolji igrač NBA lige, najbolji strelac, a vremenom je postajalo čudno kada bek Hjustona ne ubaci više od 30 poena na nekoj utakmici.

„Pre svih titula za najboljeg strelca sezone, pre MVP-ja, vi ste verovali. Zbog toga sam zauvek dužnik. Grad je otvorio svoje ruke za mene i porodicu i zato sam zauvek dužan. Dao sam dušu i telo u nadi da ću gradu vratiti slavu“, dodao je Harden.

„Brada“ je konstatovao i da je daleko od dobrog oproštaja ono što je priredio, dok se zahvaljuje Hjustonu.

Da podsetimo, on je u Bruklin otišao u zamenu za Džereta Alena i Torijana Prinsa (Klivlend Kavalirs), bekove Karisa Leverta i Rodionsa Kuruksa kao i tri pika prve runde i još četiri pika druge runde (Hjuston Rokets).

U ovom trejdu Hjuston je dobio i Dantea Eksuma i pika prve runde za 2022. godinu iz Klivlenda.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar