Foto: EPA-EFE/ERIK S. LESSER

Dočekali smo i prvi veliki trejd sezone - Džejms Harden dres Hjuston Roketsa menja opremom Bruklin Netsa. U Teksas će, zauzvrat, gotovo čitava budućnost tima iz države Njujork.

PROČITAJTE JOŠ...

Harden će u Netsima igrati uz Kevina Durenta i Kajrija Irvinga, dok je Bruklin u Teksas poslao četiri pika prve runde, četiri „zamene“ pikova, a u trejd su, kako javlja Šems Čaranija, novinar portala „Atletik“, uključeni i Karis Lever i Džeret Alen. Takođe, nije isključena ni mogućnost da se u čitavu priču uključi još najmanje jedna ekipa, mada postoji mogućnost da broj timova u ovom trejdu poraste čak na četiri.

To je ubrzo potvrdio Adrijan Vojnarovski, novinar portala ESPN. Čuveni Voj je otkrio da je taj treći tim Indijana. Tako će u Hjuston stići Viktor Oladipo, dok će Lever obući dres Pejsersa.

On je takođe pojasnio i čega se sve Bruklin odrekao kako bi dobio Hardena – nezaštićenog pika prve runde 2022, 2024. i 2026. godine, Klivlendovog pika 2022. godine, uz razmenu pikova 2021, 2023, 2025. i 2027. godine.

Saga o Hardenu traje već nekoliko meseci, a situacija je eskalirala početkom ove sezone kada je Harden propustio okupljanje tima pred početak sezone, umesto čega je vreme proveo u striptiz baru.

Harden je karijeru počeo u Oklahomi 2009. godine kao treći pik prve runde na draftu, i naredne tri sezone je igrao za Tandere, nakon čega je prosleđen Hjustonu, za koji je nastupao narednih osam godina, da bi početkom devete otišao u Bruklin.

Šest puta je bio član najbolje petorke NBA lige, osam puta član „Ol-star“ tima, tri puta najbolji košketer lige, jednom najbolji asistent (2017), dok je 2018. problašen za najboljeg igrača takmičenja.

Ostaje nam da vidimo kako će funkcionisati trio Kajri Irving – Kevin Durent – Džejms Harden, pogotovo ako se uzme u obzir to da su Durent i Harden igrali zajedno u Oklahomi, mada, kako prenosi Vojnarovski, upravo to je bio i jedan od razloga iz kog je odlučio da pojača Netse.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar