Foto: EPA-EFE/CJ GUNTHER

Košarkašima Sjedinjenih Američkih Država priključuje se Džavejl Mekgi, u neočekivanom obrtu koji ih je zadesio pred Olimpijske igre.

Sve je počelo od koronavirusa na koji je bio pozitivan Bredli Bil. Respektabilan, moćan „Drim tim“ Amerikanaca predvođen Kevinom Durentom počeo je pripreme u Las Vegasu.

PROČITAJTE JOŠ:

Bil je otpao zbog korona protokola, Džerami Grent je takođe u karantinu, Kevin Lav je rekao da ne može da igra u Tokiju zbog povrede noge, a pošto su još trojica igrača u finalu NBA lige, Greg Popovič nedelju dana pred početak Igara raspolaže sa samo šest igrača sa finalnog spiska.

Zato se timu uz Mekgija priključio i Keldon Džonson, dok u NBA finalu trenutno igraju Devin Buker, Džru Holidej i Kris Midlton, prvi za Finiks Sanse, druga dvojica za Milvoki Bakse.

Od moćne ekipe do velikih problema, brzo su stigli Amerikanci, a sada su na finalnom spisku od 12 igrača sledeća imena:

Kevin Durent, Drejmond Grin, Zek Lavin, Dejmijan Lilard, Džejson Tejtum, Bem Adebajo, Devin Buker, Kris Midlton, Džru Holidej, Džerami Grent, Keldon Džonson i Džavejl Mekgi.

Kada je reč o Džavejlu Mekgiju, zanimljivo je da je njegova majka Pamela pre 37 godina bila olimpijska šampionka sa Sjedinjenim Državama, a da je on danas neretko predmet šala u SAD.

Posebno ga je svojevremeno targetirao Šakil O’Nil, proslavljeni NBA as, a danas jedan od košarkaških TV voditelja.

BONUS VIDEO: Dok se Amerikanci muče s virusom i otkazima, Srbija ni ne razmišlja o Tokiju

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare