Foto: EPA/DAVID CROSLING

Boris Beker, nekadašnji nemački teniser i trener Novaka Đokovića kaže da razume zašto se srpski igrač tako dugo trudio da ga publika zavoli.

Sada je to manje slučaj, a Novak jednostavno ide svojim putem, osvaja turnire i pokušava da obori rekord Rodžera Federera i Rafaela Nadala.

PROČITAJTE JOŠ:

Na Vimbldonu je u nedelju došao do svoje 20. grend slem titule i izjednačio se sa najvećim rivalima, ali i dalje ne uživa istu podršku.

„Donekle vidim to kao normalno, jer ne želite samo da vas poštuju, već i da vas vole kad ste svetska klasa tako dugo. Nije na njemu, on je broj jedan, najbolji u tenisu, a navijači podržavaju autsajdere. Novak to gotovo da vidi kao nepoštovanje. Pokušao sam nekoliko puta da mu objasnim da to nije jer su navijači protiv njega, nego jer prosto podržavaju onog slabijeg“, rekao je Beker za podkast „The yellow one from the ball“.

Srpskom igraču je, prema Bekerovim rečima postalo važnije poštovanje od ljubavi. Nemac je srpskog asa trenirao između 2013. i 2016. godine.

„Ljubav je emocija koja ide gore i dole, a poštovanje je na kraju dana sve što je važno“, rekao je Beker i opisao šta je po njegovom mišljenju presudilo da Novak osvoji Vimbldon.

„Kratak period između Rolan Garosa i Vimbldona onemogućio je druge igrače da se priviknu na podlogu. Đoković je veoma iskusan i zna kako da se kreće na travi, kako da osvaja kratke poene i onda da izdrži, da servira i igra voleje, a to sve kao suštinski igrač sa osnovne linije. Nastavlja da napreduje, igra pametnije, najinteligentniji je teniser i zna kako da lako osvaja poene na travnatoj površini“, objasnio je Beker.

Tvrdi i da mlađi teniseri tvrdoglavo ostaju na osnovnoj liniji jer misle da mogu odatle da igraju, iako to prema Bekerovim rečima – nije moguće.

„Zverev recimo pravi takvu grešku. Novak čak nije ni igrao najbolji tenis i svejedno je osvojio Vimbldon. To pokazuje da nema samo plan A, već i B, C ili D. Kod mnogih drugih je to veliki nedostatak jer imaju jedan sistem i ako to ne radi, brzo idu kući“, priča Beker.

BONUS VIDEO: Finale u kom Beretini nije imao mnogo šansi protiv Đokovića

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar