Foto: AP Photo/Ryan Sun

Da izbor svih zvezda NBA lige ne mora uvek da bude potpuno pravičan, pokazuje najnoviji slučaj iz najjače lige na svetu.

Do 20. januara publika i navijači biraju svoje favorite u izboru za Ol-star koji će biti igran u Indijanapolisu od 16. do 18. februara.

PROČITAJTE JOŠ:

Na tom izboru se po svoj prilici još jedanput neće naći Džamal Marej, košarkaš Denver Nagetsa koji je zajedno sa Nikolom Jokićem osvojio šampionski prsten prošle sezone.

Štaviše, uz Jokića je bio druga violina i bez njega teško da bi Denver napravio tako veliki uspeh. Podigao je svoje brojke iz regularnog dela sezone u plej-ofu, a Nagetsi su redom „gazili“ Minesotu, Finiks, Lejkerse i Majami Hit na putu do prve titule u istoriji.

I dok je Jokić sada već stalni član Ol-star društva i na najnovijem preseku je bio peti u čitavoj ligi, Marej ne uživa istu naklonost. Vik Lombardi, reporter koji prati Denver Nagetse je upravo zbog toga iziritiran.

„Može li neko da mi objasni kako Ostin Rivs ima više Ol-star glasova od Džamala Mareja? Kako je to ikako moguće“, zapitao je Lombardi.

Rivs ove sezone ima 15,1 poen po meču, prosečno deli 5,2 asistencije i hvata 4,2 lopte, dok je Marej za sada na 20,5 poena po utakmici, 3,6 skokova i 6,5 asistencija na 28 odigranih utakmica.

Deo objašnjenja koji je Lombardi dobio jeste da je Los Anđeles daleko veće tržište od Denvera i da ima mnogo više ljudi, dok drugi spominju i da Rivs ima 42 odigrane utakmice, naspram 28 Marejevih.

Kanađanin do sada nijednom nije bio deo meča svih zvezda NBA lige, dok će Jokić ove godine to postati šesti put. Džamal od pojedinačnih nagrada za sada ima samo to da je bio deo drugog tima rukija kad je došao u NBA 2017. godine.

BONUS VIDEO: Embid bolji od Jokića u derbiju NBA lige

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar