Dža Morent
Dža Morent; Foto: Tanjug/AP Photo/Brandon Dill

Mladić čini stvari koje se ne viđaju često u modrenoj košarci.

Memfis Grizlisi savladali su Golden Stejt sa 106:101 i tako izjednačili rezultat u seriji na 1-1.

PROČITAJTE JOŠ

I ovog puta je sve bilo u znaku Dža Morenta koji nastavlja da izvodi prava čuda. Mladi košaraš je postigao 47 poena, uz osam skokova i osam asistencija, a da sve bude utoliko impresivnije postigao je čak 15 poslednjih poena Memfisa.

Od kada je na satu ostalo četiri minuta i 16 sekundi samo je Morent uspevao da pogodi za Memfis. Postigao je sjajne poene za 100:99, zatim je dodao četiri slobodna bacanja i sve zapečatio trojkom. Samo u poslednjoj deonici je postigao 18 poena.

Postao je tek treći igrači u istoriji lige koji je imao nekoliko mečeva sa 45 i više poena pre nego što je napunio 23. godinu. Juti je prošle godine ubacio takođe 47 poena, a samo su Lebron Džejms i Kobi Brajant uspeli da urade ovakve stvari.

Stef Kari postigao je 27 poena za Voriorse, dok je Džordan Pul dodao 20. Memfis je trenutno drugi najmlađi tim lige, a po prvi put u istoriji franšize slavio je u sedam mečeva.

Boston je pronašao odgovor za Milvoki i slavio je sa 109:86 i bez Markusa Smarta, najboljeg defanzivca lige. Džejlen Braun ubacio je 30 poena, Džejson Tejtum 29, dok je Vilijams stao na 21.

Janis Adetokumbo postigao je 28 poena uz devet skokova i sedam asistencija, dok je Džru Holidej postigao 19.

NBA rezultati, polufinale konferencija

Boston – Milvoki 109:86 (1-1)

Memfis – Golden Stejt 106:101 (1-1)

BONUS VIDEO Niko kao Nikola Jokić – Još jedna MVP sezona za pamćenje

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar