Photo by Srdjan Stevanovic/Getty Images

Srbija na Mundobasketu igra veoma dobro, makar za sada, ali stanje u srpskoj košarci i te kako može da bude bolje

Duško Vujošević bio je gost emisije „Sportlajt“, u kojoj je analizirao dešavanja na Mundobasketu, a najviše pažnje privukla je srpska reprezentacija, koja za sada ima tri pobede i nada se plasmanu u četvrtfinale nakon druge faze turnira.

Srbija je u sredu savladala Južni Sudan, pre toga su ubedljivo pobeđeni i Portoriko i Kina, ali Vujošević smatra da stanje u srpskoj košarci nije najbolje i da kult reprezentacije nije kao nekada.

PROČITAJTE JOŠ:

„Mi smo u krizi što se tiče kulta i odnosa prema reprezentaciji. Kult prave navijači, Savez, ali i igrači svojim odnosom. Vidite kako je reagovao Šruder, kada je Kleber počeo da bira kada će da dođe. Prošle godine u kvalifikacijama za Olimpijske igre su na prvi trening došla tri igrača. To govori o neozbiljnosti. Pešić je težak čovek, mi jesmo prijatelji, ali cepidlači oko nekih stvari. Igrači ne dolaze ovde na provode i opijanje, nego da se spreme. Mora taj minimalan broj dana da se iskoristi svaki sekund, a ne da se žale i kukaju. Ne treba niko da čašćava svojim prisustvom. I igrači utiču na atmosferu, jer bez nje ne može ništa da se napravi. Pešić je tražio red, rad i disciplinu. Pešić je došao u situaciju razmaženosti naših igrača zbog ogromnih para. Samim tim su postali poslovni ljudi sa drugim razmišljanjima“, rekao je Vujošević za „Sport klub“.

Prokomentarisao je i Bogdana Bogdanovića, kojeg je trenirao u Partizanu.

„Deluje mirno, deluje da ima dobro raspoloženje, neki put je to njegovo mirno, možda sakriva nešto drugo. Za njega je važno da dobro odigra, onda je pozitivan i u odnosu na tim. Svestan je da je normalno da se dobiju utakmice kao ove u grupi. Više sam gledao neke druge stvari nego njega“.

PROČITAJTE JOŠ:

Analizirao je i igru drugih reprezentativaca Srbije.

„Vanja Marinković nikako da postigne stabilnost kad je u pitanju šut. Ima odličan šut, ali nije konstantan. Mora da podigne kriterijum selekcije šuta, da bude još mirniji. Može odličnu odbranu da odigra, Pešić mu veruje. Milutinov odličan u napadu, nije potpuno fizički spreman, moj je utisak. Ne znam koliko je pratio Šveda tamo u CSKA. Može u jedan na jedan da dođe do rezonske situacije pivotima, posebno je napredovao u povratnim pasovima. To su šutevi sa najvišim procentom uspešnosti, statistički dokazano. Bojim se prevelike minutaže da se ne bi povredio. Radujem se partijama Nikole Jovića kao da sam ga ja trenirao“, zaključio je bivši trener Partizana.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar