Foto: Nova.rs

Kakav meč, koliko prekida, koliko isključenja i kakva završnica...

Crvena zvezda je savladala Partizan za 83:75 uprkos tome što je Duško Ivanović, trener crveno-belih, isključen već u drugom četvrtini. Ipak, to nije značilo da će moći samo negde mirno da sedne, naprotiv.

PROČITAJTE JOŠ

Od tog trenutka se Ivanović nalazi na samom kraju tunela koji vodi ka terenu, a igrači su dolazili po savete. Poruke su dostavljane klupi i tako se odlučivalo koje će se akcije igrati, kakva će biti odbrana, ali i sve druge stvari.

Kancelarija Ivanovića je na jedno veče bio tunel „Čaira“, a kako je to izgledalo kada igrači dođu po savet, pogledajte u snimku pred vama.

Policija je morala da štiti igrače zbog toga što je svašta letelo ka parketu, a košarkaši Zvezde nisu imali nikakvu, pa ni najmanju dilemu da bi trebalo da idu do tunela po savete.

„Ovo je druga utakmica jer smo došli da osvojimo Kup i ovo je bila druga utakmica, a sutra je treća“, bio je kratak ali decidan trener crveno-belih.

Zvezda je odigrala dva suprotna poluvremena. Posle prve dve deonice zaostajali su za Partizanom deset poena (44:34), da bi u drugom poluvremenu Filip Petrušev sjajnom rolom načeo crno-bele, a Luka Vildoza, Fakundo Kampaco i Nemanja Nedović se nadovezali maestralnim potezima koji su prelomili meč:

„Mi smo i pored loše igre imali izvanredan rezultat i to sam rekao igračima. Falila nam je agresivnost, a ja kada sam došao prvi dan video sam da su to čvrsti momci, borci i to su pokazali. Na početku nisu bili agresivni i posle su igrali baš kako treba“, otkrio je Ivanović.

Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT/2022

Fakundo Kampaco je bio jedan od najzapaženijih, ali je Ivanović dodao da može još bolje:

„Pa, Kampaco je igrač koji je igrao na visokom nivou i koji je pokazao svoj kvalitet u španskom prvenstvu, Evroligi, NBA i pored toga što je imao ovakav indeks on može još mnogo bolje da igra i to je njegov cilj i to tražimo od njega. On će biti još bolji i večeras je držao ekipu, vodio ekipu i mislim da je bio previše uzbuđen i do sada nije igrao protiv ovako jakog protivnika kao večeras što je bilo. Bio je užurban u prvom poluvremenu, nije razmišljao, a posle je bilo bolje i ovo nije još uvek taj nivo na kom će biti.“

Dosta pažnje privuklo je i isključenje u 13. minutu meča, kada je vođenje ekipe preuzeo Španac Karles Marko, Ivanovićev asistent:

„Ovo je pobeda i igrača i stručnog štaba i medicinske ekipe. Niko se ne izdvaja, kada pobedimo svi pobedimo, a kada se izgubi onda trener gubi. Najbitnije je igračima da znaju da imamo još jednu utakmicu ispred nas da bismo došli do trofeja. Utakmcia traje 40 minuta i imamo malo vremena, a moramo da budemo spremni da igramo 40 minuta da bismo bili spremni za finale. Ništa nije završeno, pokazali smo da smo dobra ekipa jer smo dobili meč iako smo gubili 18 razlike. Ovo je kvalitetna i talentovana ekipa.“

Duško Ivanović/Foto: TANJUG/ DIMITRIJE NIKOLIĆ/ nr

Nakon toga je dodao:

„Velike utakmice se odlučuju inspriacijom jednog ili dvojice igrača koji mogu da kreiraju ili izmisle koš i večeras smo imali neke situacije, a mislim da je večeras ovo bila više timska nego individualna pobeda nekog igrača“

Nadovezao se i na iskustvo koje neki igrači donose:

„Ja mislim, ne samo ovu utakmicu nego sve vreme koliko sam ja ovde pokazali su da su bitan sastojak ekipe, jer ekipu čini 12 odnosno 16 igrača koliko mi imamo. Svi su spremni da daju ono što tražim od njih, odnosno svoj maksimum. Sigurno da iskustvo nekih igrača poput Branka i Luke je veliko bogatstvo za nas, igrači neki nemaju to iskustvo, ali imaju energiju. Iskustvo, mladost i želja uz veru je način na koji se dolazi do uspeha“, zaključio je Ivanović.

Zvezda će za trofej igrati u subotu od 21 čas protiv Mege.

BONUS VIDEO Bakljada „grobara“ pred početak derbija u Kupu Radivoja Koraća

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar