Fakundo Kampaco na večitom derbiju
Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Prvi večiti derbi za Argentinca i odmah ludilo.

Fakundo Kampaco izneo je svoje utiske nakon prvog večitog derbija koji je odigrao za Crvenu Zvezdu protiv Partizana.

PROČITAJTE JOŠ

Zbog privremene registracije u Evroligi, Kampaco nije mogao da igra evropski derbi, ali je ovaj u polufinalu Kupa Radivoja Koraća odočekao više nego spreman.

Crveno-beli su slavili sa 83:75, a Argentinac je upisao 12 poena, sedam asistencija uz indeks korisnosti 14.

Atmosfera je bila više nego „vrela“ i na terenu i oko istog, ali za nekoga tako burne krvi kao što je Kampaco to je bilo zaista ludo, uz sve prekide i prepucavanja sa tribina.

„Bilo je ludo. Bilo je to nešto drugačije, uživao sam, navijači su bili odlični, bili su nam motivacija kroz utakmicu koja nam je bila potrebna. Loše smo počeli, u prvom poluvremenu nismo dobro parirali, a u drugom smo bili agresivniji. Morali smo da budemo pametniji u nekim delovim utakmicama“, rekao je Kampaco.

Na teren su viša puta uletali upaljači i razni predmeti, ali se Kampaco dobro proveo.

„Ne, nisam očekivao da bude ovako ludo. Svi su bacali stvari na teren, ali znam kako je to, uživao sam u svemu, ovo je sjajan šou. Stvarno sam uživao i na i van terena. Dali smo sebi i navijačima veliku pobedu“.

Posebno je pohvalio Nedovića i Petruševa, ali i timsku odbranu.

„Mislim da smo promenili mentalitet u vezi odbrane, bili smo agresivniji. U prvom poluvremenu nismo igrali tako, a oni su bili komotni. U drugom delu je bilo drugačije, to nam je dalo dobre odluke u napadu. Nedović je bio sjajan, potom je to bio Petrušev, u svakom delu meča je neko bio ispred“.

Duško Ivanović/Foto: TANJUG/ DIMITRIJE NIKOLIĆ/ nr

Otkrio je da je dobijao poruke od trenera Duška Ivanovića, koji je bio isključen u prvom poluvremenu.

„On je govorio taktičke stvari, iako je bio van. Mislim da je bio ključ, bio je lider, slušali smo ga, dobijali smo poruke“.

Prokomentarisao je i ulogu pomoćnog trenera.

„Kada je bio isključen, morali smo da iskoračimo, da budemo fokusiraniji, agresivniji, pomoćni trener je uradio sjajan posao. Takođe smo primili poruke od njih“, završio je Argentinac.

Zvezda u subotu od 21 sat igra finale Kupa Radivoja Koraća protiv Mege u niškoj dvorani „Čair“.

BONUS VIDEO Nova bakljada „grobara“, luda podrška za Partizan
c

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar