Nikola Jokić
Nikola Jokić; Foto: Tanjug/AP Photo/Gerald Herbert);AP Photo/Gerald Herbert)

Duško Vujošević, legendarni trener Partizana osvrnuo se na povratak Svetislava Pešića na klupu reprezentacije Srbije i vraćanje Nikole Jokića u nacionalni dres.

PROČITAJTE JOŠ

Vujošević je istakao da je dolazak Pešića pravo rešenje za klupu Srbije posle prezhodnih neuspeha, ali da to samo po sebi neće biti dovoljno da najboljeg košarkaša planete vidimo u dresu reprezentacije.

Jokić nije bio deo tima Srbije koji je pretpreo neuspeh u kvalifikacijama za Olimpijske igre, a svoje viđenje u podkastu  „Sportlight“ na „Sport klubu“, je izneo i Vujošević.

„Koliko znam Jokić je dobar čovek, dobrica, ali malo se autistično ponaša kada je državni tim u pitanju. Nikola je uspeh napravio van reprezentacije. Kada je bio u Megi niko ga nije zvao, selektor je bio Đorđević, i on nema tu vrstu obaveze. Ne treba ga previše napadati i svi odnosi sa njim prekinuti“, ima razumevanja za Jokića proslavljeni stručnjak.

On se na to nadovezao sa predlogom kakko da se problem prevaziđe.

„Treba da se izvrši fini pritisak. Jokić treba da shvati da ima obavezu prema zemlji u kojoj je rođen. Mislim da nije dovoljan samo Pešić, potreban je složeniji sistem… U svakom slučaju, Pešić je dobro rešenje u ovoj situaciji.“

Košarkaš Denvera je nacionalni dres nosio na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, kada je osvojio srebrnu medalju, i na Svetskom prvenstvu 2019, kada je Srbija eliminisana u četvrtfinalu od Argentine.

BONUS Dušan Vujošević o Pešiću selektoru

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar