Podeli
Slađana Jevtić Partizan
Slađana Jevtić; Foto: Privatna arhiva

"Ljubav prema klubu, ne može da prestane"... Ponosno navijači Partizana pevaju "Da volim crno-bele" pred svaku košarkašku utakmicu, i nešto posebno budi kod svakoga dok izgovara reči pesme, a mnogi se identifikuju sa peridom dok je Duško Vujošević bio na klupi.

Među njima je i jedna studentkinja, 19-godišnja Slađana Jevtić iz Valjeva, na “privremenom radu” u Beogradu.

Na prvoj je godini Fakulteta za bezbednost i obožava Partizan, a iznad svega Duška Vujoševića.

PROČITAJTE JOŠ

Zbog trofejnog trenera se i javila našoj redakciji, u kojoj je Vujošević nedavno gostovao i nakon što je odgledala intervju na Nova.rs, sa posebnom željom – da mu čita knjige, besplatno.

I on sam je rekao da želi to po završetku trenerske karijere, i da bi za to platio nekom studentu…

“Bila bi mi neviđeno velika čast da čitam knjige čoveku koji je činio da se ponosim jer sam ‘grobar’, naravno, bez ikakvog novca”, napisala nam je, između ostalog, u poruci Slađana Jevtić, a u razgovoru objašnjava svoje emocije prema crno-belima.

“Ljubav prema Partizanu je porodična tradicija, uz tatu sam zavolela crno-bele i odrastala uz posebne emocije prema klubu. Svaki pravi ‘grobar’ ako nekoga voli, to je onda Dule. Živa legenda”, priča Slađana za Nova.rs.

Otkriva nam i zašto je došla na ideju da se, košarkaški rečeno, stavi na raspolaganje trofejnom stručnjaku, kada je reč o čitanju.

“Znam da ima problema sa vidom i sa dijabetesom, znam da ne može da čita i koliko voli knjige. Vujošević je ulepšao najveći deo mog života i zbog toga bih htela da mu se odužim na neki način”.

Duško Vujošević Foto: Zoran Lončarević/Nova.rs

I te rečenice dovoljno govore o određenim vrednostima današnje omladine, među kojom ipak može da vlada empatija. Iako ima samo 19 godina, Slađana je spojila dve velike ljubavi – onu prema knjigama i onu prema klubu, čije utakmice ne propušta.

“Uf, stvarno ne znam tačno koliko sam mečeva Partizana odgledala. Trudim se da ih ne propuštam, posebno fudbalske i košarkaške. Otkako sam u Beogradu, stalno idem na utakmice, idem i na vaterpolo, i na rukomet, trudim se sve da ispratim uz podršku. Najčešće idem sa društvom iz Valjeva, ali uvek se nekako nađemo mi partizanovci”, priča Slađana.

Redakcija Nova.rs potrudiće se da u narednom periodu organizuje i da Slađana kao veliki poštovalac svega što je Vujošević uradio za njen voljeni klub, upozna čoveka koji joj je toliko ulepšao život.

“Au, pa to bi bilo…”, ostala je nedorečena na tu pomisao studentkinja bezbednosti, koja se u slobodno vreme bavi i boksom u jednom MMA timu u Batajnici.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar