Foto: KSS

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije doživela je drugi poraz na međunarodnom turniru u belgijskom Kortrajku, nakon što je večeras izgubila od Nigerije 59:56 (11:8, 17:18, 10:14, 21:16).

PROČITAJTE JOŠ

Prva i poslednja deonica pripale su afričkoj selekciji, dok su preostale dve dobile srpske košarkašice. Veliku neizvesnost tokom čitave utakmice pokazuje i činjenica da je rezultat čak 13 puta bio izjednačen, a da su se ekipe smenjivale u vođstvu osam puta.

Ključni razlog poraza Srbije leži u čak 26 prodatih lopti i samo pet ukradenih. Nigerija je dobila borbu u skoku (42-35), u poenima iz reketa (30-10) i poenima posle kontranapada (16-4). Srbija je šutirala 36 posto iz igre i 72 posto sa linije za slobodna bacanja, a izvela je devet penala manje od protivnika.

Najefikasnija u postavi Srbije bila je Jelena Bruks sa 14 poena, dok su po 12 postigle Sonja Vasić i Aleksandra Crvendakić.

Izabranice Marine Maljković u petak su poražene od Belgije, a poslednju utakmicu na turniru u Kortrajku odigraće u nedelju od 17 časova protiv selekcije Portorika.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar