FOTO: EPA-EFE/ETIENNE LAURENT SHUTTERSTOCK OUT
FOTO: EPA-EFE/ETIENNE LAURENT SHUTTERSTOCK OUT

Andre Dramond je novi košarkaš Filadelfije Seventisiksersa.

Dramond je potpisao jednogodišnji ugovor sa Filadelfijom, ali njegova plata još uvek nije poznata, pošto se ne zna da li je u pitanju veteranski minimum. Američki centar stigao je kao zamena za Dvajta Hauarda, koji je kao slobodan agent prešao u Los Anđeles Lejkerse, upravo tim iz kojeg je Dramond došao.

Od Dramonda se u Lejkersima očekivalo da pokaže više na terenu, a kako Lejkersi prave totalni remont, za iskusnog centra tamo više nema dovoljno mesta. Dovođenje Amerikanca ne ide na ruku Filipa Petruševa, koga je Filadelfija izabrala kao 50. pika na draftu, pošto pokrivaju istu poziciju. Ovim potpisom, njegova sudbina u NBA ligi je još neizvesnija, a pitanje je koliko je i Filadelfija voljna ga odmah uvrsti u svoje redove, pošto su odlučni u tome da naprave iskusan tim, koji može da se domogne prstena.

Dramondove brojke kažu da je prosečno beležio 14,9 poena i 12 skokova u proseku u protekloj sezoni, ali sve zavisi od toga kako će se uklopiti sa saigračima u novoj ekipi i kakva će zapravo biti njegova uloga pored Džoela Embida.

Zanimljivo je da su Embid i Dramond već nekoliko godina vodili velike borbe na terenu, a neretko su ulazili i u sukobe. Možda je ovo prava prilika da poprave odnose i poguraju Filadelfiju do dugo željenog prstena.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar