Dragan Tarlać (desno) Foto: Starsport

Direktor košarkaške reprezentacije Srbije Dragan Tarlać pozvao je da se timu Svetislava Pešića u narednom periodu omogući maksimalan "vetar u leđa".

Srbija igra protiv Letonije 30. juna i protiv Belgije trećeg jula, prvo u Rigi, potom i u Nišu, dva kvalifikaciona meča za Mundobasket.

PROČITAJTE JOŠ:

Nakon toga sledi drugi krug kvalifikacija, kada se ukrštamo s grupom gde su Grčka i Turska.

„Poslednji prozor prvog kruga kvalifikacija o kojem smo malo razgovarali i prilikom poslednjeg viđenja u februaru i najavili ga kao najzahtevniji i najteži do sada, ne samo zbog termina, već i zbog rezultata i onoga što sledi posle, a to je rezultat koji će se preneti u sledeći krug kvalifikacija i koji će odrediti startnu poziciju za dalje i ono što sledi. Neću ništa novo reći ako naglasim da je za neke sezona završena odavno, za neke i dalje traje, poput Anđušića, mi smo odgovorni da ih prihvatimo takvi kakvi su i da nađemo rešenje“, rekao je Tarlać na okupljanju „orlova“ u Beogradskoj areni.

Kazao je i da je Košarkaški savez Srbije obavestio klubove o situaciji i onim što nas očekuje od avgusta, nakon poslednjeg prozora kvalifikacija za Mundobasket, a pre Evropskog prvenstva.

Opisao je sastanak kao konstruktivan i naveo da su pokušali da se usaglase u vezi sa potrebama reprezentacije posle dugih sezona.

„Ono što želim još da podelim sa vama, sa punim razumevanjem za vesti koje vi dobijete i klasifikujete kao mnogo i manje važe, za nas su sve vesti za košarku važne, uvek smo zahvalni koliko se piše o košarci, ali kao redovna vest koji će se odazvati za Evrobasket, sa punim pravom jer zaslužuju, ja bih eto želeo da se pažnja pokloni ovome što je ispred nas, da se momcima koji su sada sa nama i koji su bili u februaru, da im se pruži najveća moguća podrška i sa naše i vaše strane, imamo dve teške i zahtevne utakmice, mnogo će nam značiti svaka vrsta podrške“, naglasio je Tarlać.

BONUS VIDEO: Najboljih 10 blokada u sezoni Evrolige 2021/2022

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar