Svetislav Pešić
Svetislav Pešić; Foto: Starsport

Selektor košarkaša Srbije Svetislav Pešić otkrio je zbog čega će Nemanja Bjelica moći da provede čitave pripreme i Evrobasket sa reprezentacijom.

Bjelica je nedavno postao NBA šampion, ali i slobodan agent, što ga oslobađa onog limita od 28 dana u reprezentativnom kampu.

PROČITAJTE JOŠ:

To znači da će „Beli“ moći da igra protiv Letonije 30. juna u Rigi i u Nišu protiv Belgije trećeg jula.

Pešić je naveo da Aleksej Pokuševski nije dobio dozvolu Oklahome Siti Tander da igra, dok je situacija sa Nikolom Jokićem ograničena na 28 dana, a Bogdana Bogdanovića sputava povreda.

„Njemu (Bjelici) se ne računa pravilo 28 dana, za njega nema limita. On može da trenira sve dane. Da je Nikola Jokić sada igrao, njemu bi se računalo osam dana. Onda bi došao na pripreme za Evrobasket tek 12. avgusta. To nismo želeli. Za Bogdanovića ćemo znati kad prođe rehabilitaciju. Miloš Teodosić je na lečenju, preživeo je sezonu, nadamo se da će igrati. Dobro je da ste spomenuli Bjelicu, uvek spominjete druge NBA igrače, njega nikad, a on je NBA šampion. Volim ga jer je uvek tu da pomogne drugima. On dođe kao kec na 11 sa svojim iskustvom na tim koji nema iskustvo. Pokuševski nije dobio dozvolu, sa njim smo u kontaktu i njegova želja da igra nije sporna. Ali, klub smatra da su kvalifikacije nebitne. On je kandidat za Evrobasket. Zagorac se u ovom trenutku ženi, Nikola Kalinić je dobio ćerku, zato ih nema“, objasnio je detaljno Pešić.

Podsećamo, reprezentativci Srbije su se okupili u Beogradskoj areni, odakle kreću pripreme za nastavak kvalifikacija u trećem „prozoru“ za Mundobasket, ali i uigravanje za Evropsko prvenstvo.

BONUS VIDEO: Golden Stejt – Novi šampioni NBA lige

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar