Foto: Pedja Milosavljevic / Starsport

Predsednik KK Budućnost Dragan Bokan je predložio da se završno takmičenje ABA lige održi u Podgorici.

On je za Pobjedu rekao da bi dvorana „Morača“ bila najbolji izbor ukoliko bi se rukovodstvo regionalnog takmičenja odlučilo da prvenstvo bude okončano na završnom turniru.

PROČITAJTE JOŠ

„Pozdraviću i čestitati ljudima koji vode medicinski deo borbe protiv virusa korona u našoj zemlji. Tu imamo rezultate među najboljima u Evropi. Imajući to u vidu, trend da imamo smanjen broj obolelih na dnevnom nivou, sve govori da bi Crna Gora mogla najbolje proći u regionu“, naveo je Bokan.

Kako je istakao, Budućnost i Podgorica su spremni da organizuju turnir.

„To ćemo učiniti ako se saglase drugi klubovi i ako situacija sa epidemijom bude povoljna, jer je to ipak sada najbitnije, da organizujemo Fajnal for ABA u Podgorici. U junu, julu, septembru, nebitno. Država Crna Gora i Koordinacioni odbor u okviru Ministarstva zdravlja ulivaju poverenje da možemo organizovati takav događaj. Naravno, bez prisustva publike“.

Bokan i Bertomeu na vezi

Predsednik Budućnosti je rekao da će u ponedeljak razgovarati sa prvim čovekom Evrolige, Đordijem Bertomeuom.

„Taj razgovor će mi dodatno pojasniti situaciju. Ako se Evroliga ne završi, imaće velike finansijske probleme. Očekujem da će i sam Bertomeu i menadžment i generalni sponzori uraditi sve, da se nađe način da se sezona takmičenje kompletira. U slučaju da se ne odigra završnica Evrolige i da to povuče da nijedna liga nema prohodnost ka evropskoj eliti, onda ni završnica ABA lige nema smisla. Sve dok ABA ima tu prohodnost, svaki klub treba da se bori da se završnica ABA odigra“, rekao je Bokan.

Bokan je naveo da će tu ideju predstaviti klubovima ABA lige.

„Sigurno je da Partizan želi da se sezona završi konstatovanjem trenutnog stanja na tabeli. To mu odgovara. Budućnost želi da igra, jer jedino kroz igru može biti šampion. Crvena zvezda sve propušteno u ovoj sezoni traži da nadoknadi kroz završnicu. U ovom trenutku slobodno mogu reći da, za nas, četvrto mesto u ABA pripada Mornaru. Predložiću da u završnici polufinala budu Partizan – Mornar i Budućnost Voli – Crvena zvezda“.

Bokan je naveo da je Budućnost „kooperativna“ i da želi da šampion ABA lige bude odlučen na terenu.

„Nismo u situaciji da nekome možemo da poklanjamo godine perspektive, da to bude bez igre. To bi nekorektno bilo i da je Budućnost prva. I sigurno se onda ne bi složili ni Partizan, ni Zvezda, ni bilo koji drugi klub. Spekulacije koje slušamo skoro svakodnevno, a koje dolaze isključivo sa jedne adrese, iz Beograda, nisu interes regionalne košarke. Niti primerene aktuelnoj situaciji. A razumem i želju Partizana, legitimna je, ali nije ispravna“, zaključio je Bokan.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar