Foto: AP Photo/Yong Teck Lim via AP

Sve oduševio svojim igrama.

Sve utakmice Mundobasketa pratite u direktnim prenosima uz SBB na kanalima Sport kluba.

Selekcija Letonije jedna je od najvećih senzacija na Svetskom prvenstvu koja je uprkos paklenom žrebu i neigranju najboljeg igrača stigla do četvrtfinala i šuta za pobedu.

PROČITAJTE JOŠ

jedan od glavnih razloga za tako veliki uspeh bile su igre Artursa Žagarsa, sjajnog plejmejkera koji je razzbijao sve redom i oduševio na turniru, a vćeu ulogu je dobio i zbog povrede iskusnog Dairisa Bertansa.

Zanimljivo je da ovaj 190 centimetara visoki košarkaš trenutno nema klub, a posle partija na Mundobasketu, veoma je izvesno da je višestruko podigao svoju cenu.

U centar pažnje Žagars je dospeo u drugoj utakmici šampionata, kada je favorizovanoj Francuskoj ubacio 22 poena i odigrao ključnu ulogu u eliminaciji selekcije koju vodi Vensan Kole.

Blistao je Žagars i u četvrtfinalnom duelu protiv Nemačke, potpuno je nadigrao kapitena Nemaca Denisa Šrudera, ali na kraju su Nemci uz dosta sreće obezbedili plasman u polufinale i duel sa reprezentacijom SAD. Protiv Nemačke je Žagars imao 24 poena.

Žagars je sada na meti Baskonije, evroligaša iz Vitorije, piše španski “El Koreo”. Tim koji vodi Joan Penjaroja je već dosad u prelaznom roku angažovao bekove Kodija Milera-Mekintajera i Nika Meniona, a na poziciji dva tim iz Baskije od prošle sezone može da računa na Markusa Hauarda i Vanju Marinkovića.

Žagars je u prethodnoj sezoni igrao za litvanski Nevežis, a zanimljivo je da je sezonu ranije bio igrač Braunšvajga, tima čiji je vlanik Šruder, igrač kojem je u meču sa Nemačkom napravio toliko problema.

Orlovi su u prve tri utakmice do vrha napunili mrežice Kine, Portorika i Južnog Sudana, a dodatnu motivaciju dala im je Mozzart fondacija koja za svaki poen donira 1.000 dinara, a za svaku trojku 10.000 dinara. Na samo tri meča u grupnoj fazi takmičenja prikupljeno je 694.000 dinara, koji će se usmeriti za razvoj sporta među školarcima.

BONUS VIDEO: Paolo Bankero posle pobede nad svojom Italijom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar