EPA-EFE/SASCHA STEINBACH

Često se zaboravlja da Dončić ima tek 23 godine

Trener Dalasa Džejson Kid bio je gost u podkastu „Ol d smouk“ (All the Smoke) koji vode nekadašnji NBA košarkaši Met Barns i Stiven Džekson.

PROČITAJTE JOŠ:

Kid je izrazio oduševljenje zbog Luke Dončića i njegovog stila igre.

„Nebo je granica za Luku, mislim da može da dođe do 40 ili 50 hiljada poena u NBA, može da dominira dok se ne umori. Kada pogledate kako on kontroliše napad svog tima, to je neverovatno. Luka ima tek 23 godine i obožava košarku“, rekao je Kid.

Dončić je sa Slovenijom ispao sa Evrobasketa već u četvrtfinalu, ali je izašao pred novinare i preuzeo krivicu na sebe. Sada mu sledi odmor, pa povratak u Ameriku, gde se nestrpljivo čeka početak NBA ludnice.

„Imam sreće što sam njegov trener – imam najbolje mesto u hali da ga gledam kako igra. Dončić veruje da može da zavlada svetom. Profesionalac je otkad je imao 14 ili 15 godina. Ne plaši se ničega – iskusio je udvajanja, preuzimanja, razne vrste odbrane… Veruje da može svaku odbranu da savlada, a najčešće to i uspeva“.

Kid je pričao io sličnostima između Dončića i Lebrona, čiji se rekordi čine dostižni ako Slovenac nastavi da igra u ritmu u kom je trenutno.

„Luka ima svoje ograničenje brzine, a mislim da se ne priča često o tome koliki je on. On podseća na Lebrona Džejmsa u pogledu toga koliki je i koliko je snažan. Ne boji se kontakta, ali se ne boji ni pozornice – nema tremu“, istakao je trener Dalasa.

Dončić je u NBA od 2018. godine, a mnogi ga vide kao glavnog kandidata za MVP priznanje naredne sezone. Do sada je tripu bio deo Ol-stara, triput je bio član idealne petorke, proglašen je i za rukija godine, a prethodno je nizao uspehe i sa Real Madridom u Evropi.

BONUS VIDEO Ovako besnog Dončića nikad niste videli

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar