Luka Donči, Foto: Tanjug/AP Photo/Eric Gay

Nije bilo lako Slovencima

Košarkaška reprezentacija Slovenije pobedila je Švedsku u gostima sa 84:81 i tako upisala četvrti trijumf u kvalifikacijama za Mundobasket.

PROČITAJTE JOŠ:

Slovenija je vodila tokom većeg dela meča, imala je plus devet pred poslednjih deset minuta, ali je Švedska unela dramu u utakmicu.

Pred sam kraj, Švedska je povela sa 78:77, a kasnije i sa 81:80, ali su Slovenci sa četiri vezana poena stigli do važne pobede.

Naefikasniji pojedinac na meču bio je Luka Dončić sa dabl-dabl učinkom od 31 poena i deset skokova, a upisao je i šest asistencija. Pratio ga je Goran Dragić sa 18 poena, dok su Zoran Dragić i Majk Tobi imali po osam poena.

Kod Švedske se istakao Hakanson sa 24 poena i devet asistencija, dok je Birgander dodao 15 poena i sedam skokova.

Slovenci su se probili na pravo mesto na tabeli sa četiri pobede i dva poraza. Švedska je na dva trijumfa i četiri neuspeha, te joj preti ispadanje iz kvalifikacija. Šansu za prolaz dalje imaće Hrvatska, koja je do sada upisala samo jedan trijumf.

Hrvati će od 20 sati igrati protiv Finske, a imaće imperativ pobede. Ukoliko slave proći će dalje zbog boljeg međusobnog skora sa Švedskom. Naime, Hrvatska je u jednom susretu slavila protiv Švedske sa 105:98 nakon produžetka, dok su Šveđani bili bolji sa 70:64.

Standings provided by SofaScore LiveScore

BONUS VIDEO Luka Dončić i prvo finale Zapada u karijeri

Pratite nas i na društvenim mrežama: FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar