Foto: EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO SHUTTERSTOCK OUT

Dalas Maveriksi savladali su Milvoki Bakse sa 128:112 u drugom predsezonskom duelu dva tima, a najveće zvezde Luka Dončić i Janis Adetokumbo pokazali su zbog čega su ove godine jedni od glavnih favorita za nagradu najkorisnijeg igrača (MVP).

Grk je dvostruki uzastopni MVP lige, a sada sa dolaskom Džrua Holideja ekipa kreće u lov na titulu šampiona.

PROČITAJTE JOŠ

Oba tima su na početku meča delovala „zarđalo“, kao da nisu igrali samo dva dana ranije. U brzinu više je prvi ubacio Dalas koji je koševima Džoša Ričardsona stigao do 25:15, ipak, kada su ušle druge petorke situacija se promenila.

Milvoki je napravio seriju od 30:13 i došao do 35:38 sredinom druge deonice, a već do poluvremena je tim iz Teksasa imao deset poena prednosti. Ipak, glavna zamerka ovom timu Dalasa su problemi u odbrani, iako je to bio primarni fokus sa 69 primljenih poena u prvom poluvremenu jasno je da je potrebno još mnogo rada u ovom segmentu.

U trećoj deonici su starteri Dalasa ubrzo obrisali prednost Milvokija, a Dončić je učestvovao u akcijama za tri od pete koševa koji su poravnali rezultat. Poveo je Dalas sa 95:93, a onda su konačan udarac zadali rezervisti Džejlen Bronson i Trej Burke koji su sa 11 poena učestvovali u seriji Dalasa od 14:2 u poslednjoj deonici.

Dončić je imao nekoliko izvrsnih poteza, a jedan od njih šut sa jedne noge sa korak unazad mnoge je podsetio na legendarnog Dirka Novickog, koji je 21 godinu bio lider franšize:

Naš Boban Marjanović je na parketu proveo neočekivano malo vremena. Igrao je tek nešto više od četiri minuta, što je bilo dovoljno da postigne dva poena (1/1 iz igre) i sakupi tri skoka.

U eri Rika Karlsija Maveriksi su navikli da uzimaju mnogo šuteva za tri poena (protiv Milvokija 22/46) i kada šutiraju na ovom nivou teško će biti pobediti ih.
Luka Dončić je još jednom preuzeo najveći teret na sebe i sa 27 poena (9/20 iz igre), osam skokova i četiri asistencije napravio razliku. Ipak, ono što brine sve u klubu je sve slabija realizacija slobodnih bacanja, pa je večeras imao tek šest pogadaka iz 10 pokušaja.

Pratio ga je Ričardson koji je spakovao 23 poena (7/10 iz igre), a dvocifreni su bili još i Džejlen Bronson (11) i Džoš Grin (10).

U Milvokiju Adetokumbo bio najbolji sa 24 poena (11/20) za 27 minuta igre, a pratili su ga Kris Midlton (13), Bobi Portis (12), Džru Holidej i Brin Forbs (11).

Rezultati NBA predsezone

Utorak

Klivlend Kavalirs – Indijana Pejsers 116:106

Šarlot Hornets – Toronto Reptors 109:112

Majami Hit – Nju Orleans Pelikans 82:114

Milvoki Baks – Dalas Maveriks 112:128

Minesota Timbervulvs – Memfis Grizlis 104:123

Juta Džez – Finiks Sans 111:92

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar