EPA-EFE/FILIP SINGER

Očekivalo se da Luka odigra bolje na ovom meču

Slovenija je ispala sa Evrobasketa nakon poraza od Poljske u četvrtfinalu sa 90:87, a neutešan nakon neuspeha bio je Luka Dončić.

PROČITAJTE JOŠ:

Prva zvezda Slovenije je na ovom duelu ubacila svega 14 poena, a mnogo vremena je proveo u raspravi sa sudijama.

„Poljaci su igrali sjajno od prvog do poslednjeg minuta. Za njih je ovo veliki uspeh. Mi nismo dobro ušli u meč, nismo imali energije, ali kada smo se vratili, uspela je i Poljska opet da se vrati“, rekao je Dončić.

Nije mogao da ne prokomentariše suđenje.

„Ne znam, uvek ću igrati za svoju zemlju kada sam zdrav. Uvek ću igrati za Sloveniju. Naravno da ću igrati i na Svetskom prvenstvu, ako se kvalifikujemo i ako ne budem povređen“.

Tokom meča je bilo primetno da Dončić ima probleme sa povredom, ali je ipak smogao snage da ostane na terenu.

„Verovatno nisam na 100 odsto, u trećoj četvrtini sam dobio injekciju u leđa. Ali to nije izgovor, igrao sam očajno i izneverio sam svoj tim i celu zemlju koja nas je podržavala. Poljaci imaju sjajan tim, kao i Belgija. Ovaj Evrobasket je neverovatan, tužan sam što nisam prošao dalje, ali ovo je sjajno takmičenje“.

Najbolji pojedinac na meču bio je Mateuš Ponitka koji je imao tripl-dabl učinak.

„Verovatno jeste NBA kalibar, ali ja nisam generalni menadžer nego igrač. Igrao sam sa njim nekoliko puta i znam koliko je dobar“.

Pričao je i o tome koliko mu teško padaju porazi sa reprezentacijom.

„Drugačije je, meni je najlepše da igram za Sloveniju. Mi smo se svi borili, pogootovo u drugom poluvremenu. Ali ti porazi bole, jer bi uz još jednu utakmicu mogli da se borimo za medalju. Šta da kažem“, zaključio je Dončić.

BONUS VIDEO Ovako besnog Dončića nikad niste videli

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar