Foto: Tanjug/AP Photo/Rick Scuteri

Košarkaši Denver Nagetsa pobedili su Finiks Sanse sa 130:126 (114:114) uz još jednu fantastičnu partiju srpskog centra Nikole Jokića.

Ako je Finiks ranijih godina i važio za tim iz donjeg dela tabele zapada NBA lige, ove godine Sansi su rešili da promene taj imidž, pa su u meč sa Nagetsima ušli kao favoriti sa četvrtog mesta.

PROČITAJTE JOŠ:

To se pokazalo i u Arizoni gde su vodili tokom većeg dela meča i onda tek pred kraj popustili, omogućili Denveru da uđe u produžetak i tamo pobedi.

Jokić je ubacio 31 poen, imao je deset skokova i osam asistencija, pa je za dve ostao „kratak“ od novog tripl-dabla.

Niko od saigrača ga nije adekvatno pratio, dok su čak trojica igrača Finiksa imala 20+ poena. Problem po Finiks je što je Denver imao više „dvocifrenih“ u ekipi.

Devin Buker je u Sansima imao 31, Deandre Ejton 27, a Majkal Bridžis 24, a uz to, Ejton je imao i 13 skokova, a Bridžis deset.

Denverovi Geri Heris i Džamal Marej su imali 19, odnosno 18 poena, Vil Barton i Monte Moris su imali po 17.

U Sansima se istakao i Kris Pol koji je upisao dabl-dabl sa 11 poena i 15 asistencija. Njegov tim je vodio od samog početka iako je Jokić sa dva koša rano ušao u ritam.

To je u ekipi Finiksa uradio u Ejton, pa je ekipa iz Arizone vodila 17:10 posle njegovog alej-upa sredinom prve četvrtine.

Četiri minuta kasnije, Abdel Nader zakucavanjem donosi Finiksu i prvu dvocifrenu prednost 29:19, pa se u drugu četvrtinu otišlo sa komotnom prednošću Sansa.

U njoj je Frenk Kaminski na startu prekinuo seriju Porter Džuniora, Doužera i Morisa, trojkom za 39:32, čime je privremeno odbio nalet Denvera.

Nagetsi su se vratili na -1 sredinom drugog perioda, ali je onda trojku ubacio i Bridžis, a Sansi su za nepuna tri minuta otišli na 63:50, da bi poluvreme završili sa +14.

U drugom je Jokić odmah ubacio trojku za smanjenje zaostatka, Pol Milsap je posle dve „Džokerove“ asistencije završavao akcije na obruču i malo se lakše disalo u timu Majkla Melouna.

Heris i Marej su dodatno približili Denver na 74:71, ali je opet ovaj tim igrao u naletima i sa oscilacijama kojih će morati da se oslobodi do plej-ofa.

Četvrtu četvrtinu obeležila je drama u završnici. Denver je još na početku četvrtine poveo koševima Morisa i Doužera, ali se do kraja nastavila borba koš za koš.

Finiks je u poslednjim minutima zahvaljujući Polu imao četiri poena prednosti, ali su Marej i Jokić poravnali rezultat do kraja, a u produžetku je pitanje pobednika rešeno slobodnim bacanjima Vila Bartona.

Pre toga, Denver je imao šut za pobedu u četvrtoj deonici, ali je Jokić promašio trojku, potom je i Buker „fulao“ zicer, pa je i Marej bio neprecizan sa poludistance.

Denver je došao do osme pobede u ovoj sezoni, što ga uz sedam poraza smešta na sedmo mesto zapada NBA lige, dok je Finiks ostao četvrti sa skorom 8-6.

NBA, petak na subotu:

Šarlot Hornets – Čikago Buls 110:123

Detroit Pistons – Hjuston Rokets 102:103

Indijana Pejsers – Orlando Medžik 120:118

Klivlend Kavalirs – Bruklin Nets 125:113

Filadelfija Seventisikers – Boston Seltiks 122:110

Toronto Reptors – Majami Hit 101:81

Minesota Timbervulvs – Atlanta Hoks 98:116

San Antonio Spars – Dalas Maveriks 117:122

Los Anđeles Klipers – Oklahoma Siti Tander 120:106

Finiks Sans – Denver Nagets 126:130

Sakramento Kings – Njujork Niks 103:94

Odloženo

Milvoki Baks – Vašington Vizards

Portland Trejlblejzers – Memfis Grizlis

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar