Koprivica i Smailagić, Foto: Starsport

Stanje u taboru crno-belih nije dobro

Košarkaški klub Partizan suočava se sa velikim kadrovskim problemima usled brojnih povreda koje su doživeli prvotimci u poslednjih nekoliko nedelja i meseci.

Partizan u četvrtak od 20 sati gostuje Olimpijakosu, a crno-beli su u Pirej otputovai sa devet igrača. Međutim, problemi su se javili i oko Janisa Papapetrua koji se požalio na temperaturu.

„Papapetru je zvao da ima temperaturu, došao sam od kuće, uradili smo test na koronu. Na svu sreću bio je negativan. Uradili smo sve analze, dobio je terapiju, pa ćemo videti“, rekao je Moma Jakoviljević, Partizanov doktor.

PROČITAJTE JOŠ:

Na terenu neko vreme neće biti ni Dantea Egzuma, koji je povredio nogu na treningu.

„Egzuma je neko nagazio nogu na treningu i to je povreda ne u skočnom zglobu, nego u stopalu. Tu je došlo do distorzije, ne mnogo teške, ali je za brigu. Mobilisan je, nije u gispu nego u čizmi. Sledeću procenu ćemo napraviti za pet dana, pa ćemo da vidimo da li da krenemo sa terapijom“.

Najgore od svih je prošao Balša Koprivica, koji mora na operacija zbog preloma.

„To se viđa jednom u 50 godina. On je u stojećem stavu, vidi se da mu neko stoji iza leđa i on je povukao levu ruku da ga zagradi. Šta se tu desilo ne zna, nije se upleo u dres pitao sam ga. To je težak komplikovan prelom, sa jednom dislokacijom u nivou kažipsta. U petak će biti operisan“.

Otkrio je Jakovljević i kolika pauza čeka mladog srpskog centra.

„Prognoze, to radi mikrohirurzi, staviće se mikropločica. Bez dva, dva i po meseca…“

Situacija ssa Avramovićem je znatno bolja, iako PArtizanov plejmejker još uvek ne može da se vrati na teren.

„To kad krene naopako sve ide. Njegova povreda je najkomplikovanija. To je bilo van Partizana, preko leta na pripremama. Taj prelom se ne vidi na prvom i drugom snimku, ta takozvana čunasta kost. Ona je napukla, nastala je velika dislokacija. Videli smo to u Beogradu, stavili smo gips. Bilo je konsultacija sa ortopedima, svakih mesec dana radimo kontrolu. Ona je sada za 7-8 dana. Zarastanje je krenulo dobro i nadamo se da će za jedno 10 dana da skine gips i da krene sa rehabilitacijom. Za mesec dana od skidanja gipsa će krenuti da igra“.

Dobre vesti su da je Smailagić počeo da trenira, a svi se nadaju da on više neće imati problema sa povredama, kao u prethodnom delu karijere.

„Smailagić se prvi oporavio i počeo da trenira, uskoro će i sa Željkom. On je u Barseloni pocepao butni mišić. Tamo smo već otišli na magnetnu rezonancu i videli tu povredu“.

I Džejms Naneli je protiv Borca u ABA ligi dobio udarac u glavu, ali je svom srećom dobro prošao.

„To je ništa, kako je moglo da bude dobro je prošlo. Laktom ga je neko udario tik iznad obrve. Da ga je pogodio tom jačinom neko u oko bilo bi velikih problema. Da ga je pogodio u nos slomio bi mu ga. Tu se videla kost čela. Što se mene tiče, to je najlakši oporavak“, zaključuje Jakovljević.

BONUS VIDEO Navijači Partizana pevaju sa igračima uprkos porazu od Armanija

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar