Foto: EPA-EFE/ERIK S. LESSER

Trener Filadelfija Seventisiksersa Dok Rivers kaže da Los Anđeles Lejkersi ne bi tako lako došli do NBA titule da nije bilo jednog čoveka - Dvajta Hauarda.

Lejkersi su u finalu zapada NBA plej-ofa prošle sezone pobedili Denver Nagetse u pet utakmica, da bi u velikom finalu savladali Majami Hit u šest.

PROČITAJTE JOŠ:

Međutim, na startu serije sa ratobornim Denverom, Hauard je propisno „isprebijao“ Nikolu Jokića ili ga terao da pravi faulove posle čega bi Nagetsi bili u problemima.

„Prošla sezona je bila godina vaskrsnuća Dvajta Hauarda. Isprva nije mogao da nađe klub, a onda je otišao u Lejkerse i osvojio prsten. Posebno je bio dobar u meču da Denverom u finalu Zapada. Iskreno mislim da nije bilo Hauarda, Lejkersi ne bi ni ušli u veliko finale. To je takođe promenilo i Dvajta“, rekao je Rivers, a preneo je Filadelfija inkvajerer.

Hauard je sa Lejkersima prosečno beležio 7,5 poena i 7,3 skokova po meču, dok je Denveru ubacivao 8,2 poena, uz 5,2 skoka za 20,2 minuta, a jasna je bila taktika da što više smeta Jokiću u odbrani, dok su u napadu dominirali Lebron Džejms i Entoni Dejvis.

Da podsetimo, Hauard je posle sezone u Lejkersima otišao upravo u Filadelfiju. Rivers ga je tamo dočekao po odlasku iz Los Anđeles Klipersa. On je sa Klipersima ispao od Jokića i Denvera u polufinalu zapada NBA lige u sedam utakmica.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar