Foto: Euroleague

Neobično društvo u Dubaiju.

Sve su intenzivnije pregovori da košarkaški klub iz Dubaija postane deo Evrolig i da istovremeno Ujednineni arapski emirati postanu sponzori elitnog takmičenja.

Tim povodomsu se čelnici okupili u Dubaiju na sastanku kako bi vodili razgovore na tu temu.

PROČITAJTE JOŠ

Interesantno je da je sastanku prisustvovao, osim prvog čoveka takmičenja Dejan Bodiroge i izvršnog direktora Maršala Glikmana, i brat Novaka Đokovića i direktor teniskog turnira Serbia Open Đorđe Đoković.

Prema saznanjima Sport kluba, Đoković nije bio u ulozi člana delegacije Evrolige, već sa druge strane.

Evroliga se tim povodom obratila saopštenjem, odnosno izjavom direktora Maršala Glikmana.

„Želim da se zahvalim gospodinu Abduli Al Nabudahu, predsedniku i vlasniku košarkaškog kluba Dubai i predstavnicima grada Dubaija i ASM Global za to što su bili domaćini Evroligi i svim akcionarima klubovima kojih ima 13, a sve to u veličanstvenoj Koka Kola Areni. Svrha posete bila je razmena ideja i identifikovanje mogućnosti potencijalne saradnje. Naravno, uzbuđeni smo zbog toga što bi Evroliga mogla da se nađe u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, ali je još uvek rano govoriti o detaljima. Radujemo se nastavku razgovora“.

Sastanku je prisustvovao i prvi čovek moskovskog CSKA Andrej Vatutin.

O sastanku u Emiratima se govorilo i prethodnih dana. Prema pouzdanim informacijama grčke Gazete, grupa arapskih preduzetnika zainteresovanih za formiranje tima u Evroligi sprema vrtoglavu ponudu kako bi postali naslovni sponzor takmičenja umesto „Turkiš Erjalnsa“.

BONUS VIDEO Zakucavanje Dante Egzuma

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar