Foto: EPA-EFE/GEORGIA PANAGOPOULOU

Krilni centar grčke reprezentacije Dinos Mitoglu potpisaće ugovor s Olimpijom iz Milana, objavljeno je u danu kad je bio najbolji pojedinac Grčke u meču sa Srbijom.

Jedino je Mitoglu uz Kostasa Slukasa pravio probleme srpskom timu koji je sa 75:64 slavio u poslednjem meču Akropolis kupa i osvojio to takmičenje.

PROČITAJTE JOŠ:

Dvadesetpetogodišnji krilni centar je uz 17 poena imao i deset skokova, a svojim igrama do sada preporučio se milanskoj Olimpiji.

Olimpijakos i Panatinaikos su bili zainteresovani za saradnju sa njim, ali je Mitoglu rešio da potpiše dvogodišnji ugovor s Italijanima, piše Eurohoops.

Jedina izlazna opcija bi mu u tom slučaju bila ponuda iz NBA lige. Nekadašnji igrač Vejk Foresta već ima evroligaškog iskustva jer četiri sezone nastupa za Panatinaikos.

Za atinske „zelene“ je u protekloj sezoni imao 9,3 poena po meču i 5,4 skoka. Da podsetimo, Mitoglu je 2018. godine izašao na NBA draft, ali ga tada nije izabrao nijedan tim.

U profesionalnoj karijeri, momak visok 210 centimetara nastupao je za Aris iz rodnog Soluna i za Panatinaikos, a između je bio na univerzitetu.

Dinos je u klubu do sada igrao sa Nemanjom Nedovićem, a od sada bi trebalo da nastupa uz Vladimira Micova, ako srpski igrač ostane u Olimpiji.

Foto: Printscreen Youtube

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar