Foto: EPA/ERIK S. LESSER

Užasno...

Dikembe Mutombo, jedan od najboljih centara koji su igrali na terenima NBA lige, ima tumor na mozgu.

PROČITAJTE JOŠ...

Kako je potvrdila NBA liga preko svojih zvaničnih kanala, 56-godišnji nekadašnji košarkaš rodom iz Konga koji je za 18 godina u ligi postao jedan od najvoljenijih igrača među svim ljubiteljima najjačeg košarkaškog takmičenja na svetu već je započeo sa lečenjem:

„Globalni ambasador i član Kuće slavnih NBA lige Dikembe Mutombo započeo je lečenje tumora na mozgu. On prima najbolju moguću negu od grupe doktora specijalista u Atlanti, i u vedrom raspoloženju je dočekao početak lečenja. Dikembe i njegova porodica su zamoili za privatnost kako bi mogli da se fokusiraju na njegovo lečenje“, navedeno je u saopštenju NBA lige.

Mutombo je od 1991. do 2009. godine igroa za Denver Nagetse, Atlanta Houkse, Filadelfija Seventisikserse, Nju Džersi Netse, Njujork Nikse i Hjustn Roketse, i osam puta je igrao na Ol-star utakmicama, četiri puta je bio najbolji defanzivac lige, tri puta najbolji bloker, dva puta najboli skakač, a njegov broj „55“ povukle su iz upotrebe ekipe Atlante i Denvera, koji ga je i izabrao kao 4. pika na draftu 1991. godine.

U karijeri je postigao 11,729 poena, imao 12,359 skokova i čak 3,298 blokada po meču.

BONUS VIDEO Legendarni Kobi Brajant

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar