Foto: Tanjug / AP Photo/Adam Hunger

Košarkaši Denver Nagetsa pobedili su Njujork Nikse 113:99 u Medison Skver Gardenu, u subotu uveče.

Fantastično izdanje prikazao je srpski centar Nikola Jokić, za koga tokom čitavog meča nije bilo rešenja u odbrani Njujorka.

PROČITAJTE JOŠ:

Kao što je i navikao publiku kad god dođe u Garden, Somborac je svojim potezima, što poenima, što skokovima i asistencijama diktirao tempo, koji su ostali igrači samo pratili i kada je Denver počeo da pogađa trojke, spasa Njujorku nije bilo.

Jokić je meč završio sa 32 poena, 11 skokova i pet asistencija, ali je celu četvrtu četvrtinu presedeo na klupi. Ispratio ga je Zik Nadži sa 21 poenom i osam skokova, dok je Vil Barton imao 13 poena.

Na drugoj strani je Džulijus Rendl ubacio 24 poena, Evan Furnije je imao 15, a Ar Džej Baret 13.

Nikola je već u prvom minutu ubacio prve poene, uhvatio skok i asistirao Aronu Gordonu za poene pod košem.

U istom ritmu je nastavio da tranžira odbranu Njujorka i jedino što mu nije od starta išlo, bile su trojke.

Promašio je prva tri šuta spolja, ali je zato u reketu i oko njega pravio dar-mar. U petom minutu je moćno zakucao, potom je istrčao kontru, položio loptu u obruč i dao flouter za 19:15.

Jokić je izašao iz igre posle nepunih deset minuta i za to vreme je već imao deset poena i pet skokova, a Nagetsi su četvrtinu završili sa 30:25.

Foto: Tanjug / AP Photo/Adam Hunger

U drugoj su obruči tokom prva dva, tri minuta „plakali“ u Medison Skver Gardenu. Samo su njih i pogađali igrači obe ekipe, dok se nisu malo „otvorile dizne“.

Jokić je gledao sa klupe u neverici kako Džef Grin daje trojku od table, a onda se nadovezuju Zik Nadži i Aron Gordon.

Nagetsi su se odlepili na 38:26, a u toj drugoj deonici je i Somborac ubacio prvu trojku, nakon što je ušao sa klupe posle osam, devet minuta odmora.

Niksi su napravili seriju od šest poena, spustili se ispod deset poena zaostatka, ali je Nadži opet počeo da ubcuje sve moguće.

Foto: Tanjug / AP Photo/Adam Hunger

Jokić je u završnici prvog poluvremena podelio još dve asistencije i dodao svom skoru sedam brzih poena za ukupno 17 posle 24 minuta.

Drugo poluvreme je Denver otvorio dobrim napadom u kom je opet prednjačio srpski centar. Dao je drugu trojku, horog, poslao loptu u ćošak za Vila Bartona bez gledanja…

Sve to u do sredine četvrtine u kojoj su Nagetsi počeli da se odlepljuju ozbiljnije, a Niksi počeli da gube konce svoje igre.

Nakon što je Nikola ubacio loptu u poslednjoj sekundi napada na četiri minuta pred kraj trećeg perioda, Nagetsi su otišli na +15.

Foto: Tanjug / AP Photo/Adam Hunger

Nije se dugo čekalo da trećom trojkom i još jednim pogotkom dođe i do svog 32. poena u meču, a Denver je bio u seriji 23:3 i vodio je 92:71 posle 36 minuta.

Tim iz Kolorada je u tom periodu imao i 26 poena viška. Već tada se jasno naslućivalo da četvrta četvrtina treba da bude protokolarna za „grumenje“.

Tako je i bilo. Kampaco je ubacio dve trojke, Grin jednu, a agonija Niksa je nastavljena u uvodnim minutima poslednjeg perioda.

Za to vreme nije ni bilo potrebe da se Srbin vraća u igru, jer je prethodno „podmazao“ svoj tim, a Denver se pretvorio u mašinu koja je imala 104:76 na devet minuta pre kraja meča.

U poslednjih devet minuta Njujork je uspeo samo da smanji zaostatak, ali ne i da dođe do čuda, pa su Nagetsi zabeležili trijumf, 11. u sezoni uz 11 poraza.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Njujork – Denver 99:113 (25:30, 24:30, 22:32, 28:21)

Dvorana: Medison Skver Garden, Njujork; Kapacitet: 19.763; Sudija: Tom Vašington

Njujork Niks: Furnije 15, Rendl 24, Robinson 4, Baret 13, Burks 11, Gibson 0, Grajms 6, Noks 0, Noel 5, Kvikli 3, Rouz 11, Selden 0, Topin 7.

Denver Nagets: Jokić 32, Gordon 5, Barton 13, Moris 9, Džef Grin 11, Kampaco 8, Čančar 0, Kornel 0, Džamajkal Grin 5, Hauard 0, Nadži 21, Rid 9.

Četvrta četvrtina:

48′ KRAJ! Pobeda Denvera 113:99

Njujork je serijom 14:2 pred kraj meča smanjio zaostatak i doživeo, koliko-toliko prihvatljiv poraz na kraju.

44′ Grajms ublažava poraz Njujorka

Ubacio je trojku igrač Njujorka, promašio je Rid polaganje na obruču, a onda i Topin na drugoj strani čisto zakucavanje i alej-up – 113:93 za Denver.

43′ Trojka na trojku, rekord Nadžija

Barton, pa Rouz, pre toga je Nadži ubacio dva penala za rekord karijere i 21 poen, Denver vodi 111:88.

42′ Grin dobro „imitira“ Somborca u reketu

Lepo se okrenuo igrač Denvera u reketu i pogodio horog poput Jokića, probao je ubrzo da ubaci i trojku, nije mu pošlo za rukom, ali Denver ima veliku prednost i posle koša Rendla uz faul – 106:85.

38′ Sada i Kampaco rešeta

Dve trojke Argentinca na startu četvrte deonice, pogađa i Rid, a Denver vodi 101:76. Na sve to se nadovezao i Grin trojkom, 104:76 i najveća prednost Denvera od starta meča.

Treća četvrtina:

36′ Serija Denvera je bila 23:3!

Denver je imao +26, ali se Njujork malo stabilizovao u poslednja dva minuta, a Noel je bio precizan sa linije penala – 92:71 za Nagetse.

34′ Šta radi ovaj čovek?!

Treća trojka, pa ofanzivni skok i poeni, Moris se u međuvremenu upisao tek protokola radi, pošto je sada Jokić u neverovatnom ritmu! Ima 32 poena, a Nagetsi su otišli na 89:66.

30′ Nikola sipa, ne pita…

Druga trojka Jokića, kucanje Džefa Grina u kontri, pa onda opet Srbin rešava napad u poslednjoj sekundi iz reketa za 80:65.

28′ Drži se Njujork, Jokić ima 22 poena

Trojku je dao Alek Burks u kontri za -6, Moris je potom uposlio Grina pod košem u kontri, a Jokić se idealno okrenuo oko svog čuvara ispred reketa i lako položio u obruč. Ar Džej Baret je pogodio slobodna bacanja – 73:63 za Denver.

27′ Dve asistencije Nikole, dve trojke Nagetsa

Prvo je sjajno istrčao iz bloka, krenuo prema košu, Niksi su pošli da ga udvoje, a lopta je bez gledanja poletela prema Bartonu u ćošku za prvu trojku. Odmah zatim je Nadži od Jokića dobio pas i podigao se za svoju petu trojku – 69:60 za Nagetse.

26′ Kakav potez Jokića preko Robinsona!

Odigrao je slabu odbranu na visokom igraču Niksa, a onda mu je jednim potezom „ubio“ samopouzdanje. Okret, šut preko ruke uprkos dobroj odbrani, koš i faul! Nagetsi su nakratko vratili deset razlike (63:53), sve do faula na Rendlu – 63:55.

25′ Brzi poeni Njujorka, ekspresan tajm-aut Nagetsa

Jokić je pogrešio što je pustio Robinsona da uhvati skok u napadu, isti igrač je za minut poentirao dvaput i Meloun je morao da traži brzi tajm-aut, Denver vodi 60:53.

Druga četvrtina:

24′ Jokić dribla, staje, pa asistira Nadžiju

Pametno igra zvezda Denvera, asistira prvo Nadžiju za trojku, onda skače i upošljava Bartona u kontri. Baret poentira za Njujork i time završava prvo poluvreme –

22′ Dva, pa tri za Jokića!

Rendlu se vratila lopta u obruč posle šuta spolja, Jokić je odgovorio pogotkom sa poludistance. Ubrzo je odigrao pik end pop i isforsirao još jedan šut za tri, ovog puta je pogodio srpski centar. Pet njegovih vezanih poena, pa trojka Burksa i koš Nadžija – 53:43 za Denver.

20′ Neće Jokića trojke, Furnije se razigrao

Šest uzastopnih poena Niksa, četiri je ubacio Franuz iz prodora. Nadovezao se ubrzo i Rendl svojim košem, a Majk Meloun je tražio tajm-aut – 44:34. Jokić se vratio na parket posle osam, devet minuta odmora, Grin je pogodio za dva, Furnije za tri – 46:37 vode Nagetsi.

18′ Imaju sreće Nagetsi, ali Zik Nadži igra partiju života

Gordon je ubacio trojku, koja se prvo odbila od obruča kao u filmu, pre nego se vratila unutra. A Zik Nadži je nadmašio Jokića trećom trojkom na meču i upisao je 11. poen za 44:28.

Jedini koš iz igre za Njujork u drugoj četvrtini dao je Rouz posle lepog driblinga i floutera.

16′ Denver se odlepio!

Pogodio je Grin trojku od table, Nadži je napravio tehničku, ali onda iz odbojke vratio u koš promašaj Bartona, pa je Denver i bez Jokića uspeo da se odlepi na +12. Barton je trojkom odveo Nagetse na 38:26.

14′ Obruči „plaču“ u Gardenu

Za sada niko ne može da pogodi ništa na terenu, samo se „lome“ obruči posle šuteva oba tima, a Njujorčani sporadično lome i tablu.

Prva četvrtina:

12′ Trećinu poena Denvera ubacio Jokić

Nadži je pogodio šut izvan linije 7,25 metara, Barton je u padu ubacio flouter dok je „leteo“ u aut iza table, a Njujork je slobodnim bacanjima Noela i Burksa malo smanjio zaostatak – 30:25 posle prve četvrtine za Denver.

10′ Kampaco je malo uneo živosti u organizaciji napada

Trojka Morisa, pa izgubljena lopta Denvera i dva koša Njujorka. Upisao se i Derik Rouz u strelce sa poludistance. Zik Nadži je promašio šut posle dodavanja Jokića, ali je pogodio u sledećem pokušaju iz ćoška – 25:19 za Nagetse.

8′ Šta večeras radi Jokić…

Baret je dao daleku dvojku, Jokić je promašio trojku, ali je istrčao kontru za lagano polaganje posle ukrštenog koraka, a onda je ubacio i flouter. Prednost Denvera 19:15, Jokić već ima 10 poena i pet skokova.

5′ Dva ofanzivna skoka, pa kucanje Jokića!

Promašio je zicer centar Denvera, izborio se za novu loptu, a onda je Gordon zaustavljen. Rendl je poentirao na drugoj strani. Džef Grin je u međuvremenu bio siguran sa linije penala za Nagetse (9:7). Nikola je natrčao u sledećem napadu za zakucavanje, a Evan Furnije je dao trojku – 13:10 za Denver.

3′ Jokić promašio trojku, Denver vodi

Prvi koš je postigao i Ar Džej Baret, nakon što je promašio jednu trojku. Srpski centar nije pogodio spolja, a onda je nezgodno pronašao Gordona, koji je tražio tajm-aut da ne bi izgubio loptu i izašao van terena. Iz tog tajm-auta Denver daje trojku, Rendl uzvraća sa poludistance – 7:5 za tim iz Kolorada.

1′ Savršen minut Jokića, koš, skok i asistencija

Lepo je rotirao oko čuvara na niskom postu, a onda je uhvatio i prvi skok pod svojim košem. Da prvi minut bude kompletan, maestralno je pronašao Gordona za lagano polaganje čeonom asistencijom.

BONUS VIDEO: Kontra i polaganje Stefana Markovića na meču protiv Zenita

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare