Foto: ABA liga/Igokea m:tel/Nikola Vuruna

Košarkaši Partizana su pobedili Igokeu rezultatom 70:68 u 10. kolu ABA lige.

PROČITAJTE JOŠ

Crno-beli su pobedili posle preokreta i drame u završnici u kojoj je Igokea prvo imala šut za pobedu, a posle skoka i za produžetak, ali nije uspela da napravi senzaciju.

Najbolji u redovima Partizana su bili Smailagić sa 15, Ledej sa 14, i Trifunović sa 12 poena dok su bitne poene u završnici pogodili Panter i Avramović.

Kod Igokee su briljirali Voler i Stivens sa po 18, ali su posustali na kraju, dok je dvocifren bio i Jošilo sa 11 poena.

Krenulo je pogocima u prvim napadima na obe strane, nakon čega je usledilo nekoliko promašaja. Ekipa Partizana se brzo stabilizovala i pogodila četiri poena u nizu, a erupciju je izazvalo zakucavanje Koprivice.

U tom periodu se posebno izdvojila loša igra Pantera koji je u kratkom vremenskom periodu promašio čak četiri šuta za tri poena uz jedan pogodak sa poludistance.

Do kraja prve četvrtine je Igokea uspela da povede, ali je Partizan trojkom Ledeja stekao poen prednosti.

U drugoj deonici smo gledali očajnu igru u napadu obe ekipe u prva četiri minuta uz samo jedan koš Zagorca, da bi crno-beli serijom od 5:0 uspeli da se odlepe na plus osam. Delovalo je da mogu da prelome meč, ali su se razigrali Voler i Radanov koji su ekspresno vratili Igokeu u meč i doneli izjednačenje.

Partizan je ponovo upao u rupu kada je napad u pitanju u završnici poluvremena, pa smo do velikog odrora gledali kako korak po korak, ekipa iz Laktaša gradi prednost od sedam poena sa kojom se ušlo u drugi deo.

U nastavku je Partizan krenuo još gore i smenjivali su se crno-beli u očajnim izborima u napadu.

Foto: ABA liga/Igokea m:tel/Nikola Vuruna

U tom periodu je dominirao Voler, a odlični su bili i Stivens i Radanov i Igokea je uspela da duplira prednost na 14 poena u svoju korist.

Nije mogao Partizan ništa da pogodi, ali je kako je vreme odmicalo odbrana bila sve bolja, a problemi sa faulovima i kratkom rotacijom domaćih došli na naplatu.

Crno-beli su uspeli nekako da se stabilizuju i do kraja treće deonice su vratili minus sa poluvremena.

U četvrtoj četvrtini je usledila prava drama.

Partizan je uspeo malo po malo da još smanji razliku, da bi u poslednja dva minuta oba tima ušla u egalu.

Voler je novom trojkom doneo tri poena prednosti koje je odmah anulirao inače očajni Panter.

Foto: ABA liga/Igokea m:tel/Nikola Vuruna

U poslednjem minutu je Partizan uspeo da zaustavi napad Igokee i da u poslednje 24 sekunde krene u napad za pobedu.

Domaćin je odlučio da pravi faul, a Trifunović je pogodio oba bacanja

Posle tajm-auta koji je zatražio Bajić, Igokea je krenula u poslednji napad. Prokušao je prvo Voler da trojkom reši meč, da bi posle odbitka lopta ponovo došla do njega ali je promašio i za dva i slavlje Partizana je moglo da počne.

Partizan sada ima skor od devet pobeda i jedan poraz, dok je Igoke na skoru 5:5.

ABA liga, 10. kolo

Mornar – Mega 79:75

Igokea – Partizan 68:70

21.00 FMP – Krka

Nedelja

12.00 Cedevita Olimpija – Zadar

21.00 Budućnost – Studentski centar

Ponedeljak

18.00 Crvena zvezda – Cibona

Petak

Split – Borac 66:80

Standings provided by SofaScore LiveScore

 Igokea – Partizan 68:70

Dvorana: Laktaši.  Sudije: Tomislav Hordov, Luka Kardum, Bojan Kruljac

Igokea: Starks9, Robinson III, Tanasković 2, Radanov 8, Jošilo 11, Ilić, Stivens 18, Voler 18, Fundić, Đorđević 2.

Partizan: Panter 7, Ledej 14, Zagorac 4, Avramović 5, Koprivica 2, Dangubić, Smailagić 15, Miletić, Mur 5, Glas, Trifunović, Madar 6.

Sve detalje možete pratiti uživo na blogu Nova.rs.

40′ KRAAAAJ! Odbranio se Partizan i došao do pobede – 68:70

Promašila je trojku igokea, aonda je Panter iznudio faul i pogodio oba bacanja. Odgovrila je Igokea poenima Stivensa i ostalo je 24 sekunde za poslednji napad. Usledio je faul nad Trifunovićem koji je pogodio oba bacanja, pa je poslednji napad imala Igokea. Pokušao je Prvo voler za tri, pa Starks posle skoka za dva, ali je sve bilo uzalud.

39′ Greške na obe strane, potpuna drama – 66:66

Promašio je Starks, a onda su Ledej i Panter izgubili loptu.

38′ Ludilo, padaju trojke, drama na vrhuncu – 66:66

Izgubio je Voler loptu, a Ledej zakucavanjem doneo izjednačenje posle mnogo vremena. Usledila je i trojka Jošila koja je zaustavila nalet Partizana. Odmah je odgovrio Panter za novi egal.

37′ Trojka Smailagića za potpunu ludnicu – 63:61

Odbranio se Partizan, pa je Smailagić zakucavanjem ponovo uneo dramu. Usledio je faul u napadu Đorđevića koji je trojkom kaznio Smailagić za potpunu ludnicu.

36′ Trojka Mura za nadu – 63:56

Pogodio je Mur za tri poena posle pauze ,a onda je pogrešio Radanov u sledećem napadu. Probao je Mur još jednom, ali je ovoga puta promašio.

35′ Partizan ponovo u seriji grešaka – 63:53

Delovalo je da se Partizan vraća, ali je usledila serija promašaja. Radanov je kaznio to pogotkom za osam poena prednosti, a onda je i Mur napravio korake. Obradović je odmah zatražio tajm-aut kada je prednost ponovo postala dvocifrena.

33′ Dva loše napada Partizana, Igokea odbila nalet – 59:53

Izgubljena lopta, pa promašaj  crno-belih dok je na drugoj strani Radanov zakucavanjem zaustavio nalet Partizana.

32′ Kakvo kucanje Avramovića – 57:53

Muči se Igokea i sa bacanja u ovom trenutku. Stivens je pogodio samo jedno, ali je Avramović na posle prodora i faula takođe bio polovično precizan. Međutim posle ukradene lopte, Avramović je brutalno zakucao i Partizan se dodatno približio.

31′ Trojka Trifunovića za potpunu erupciju

Partizan je odbranio prvi napad, lai ga je koštao ofanzivan skok. Međutim, trojku je pogodio Trifunović za erupciju u hali.

30′ Kakva završnica, Partizan se dodatno približio – 54:47

Odigrao je još jenu sjajnu odbranu Partizan, ali je olako propustio napad. Jošilo je na drugoj strani promašio trojku, ali je i drugi napad uzastopno crno-belih upropastio Zagorac. Usledio je i jedan od retkih promašaja Volera, međutim Igokea je došla do novog ofanzivnog skoka. Tanasković je promašio za tri, što je Ledej kaznio novim košem uz faul. To je ujedno bio i četvrti faul Tanaskovića.

28′ Partizan se vraća, jednocifren zaostatak – 54:45

Nov loš napad Partizana umalo je kaznila Igokea najvećom prednošću. Međutim, Tanasković je pogodio samo jedno bacanje, aposle skoka nije uspeo Srivens. Ledej to kažnjava zakucavanjem uz dodatno bacanje koje je uspeo da pogodi pa je PArtizan na minus 11. Madar je ukrao dve lopte za redom. Prvo je promašio čisto polaganje, a onda je iznudio faul.

27′ Voler je nerešiva enigma – 53:40

Partizan je odbranio novi napad, ali je Zagorac bio loš u skoku što je kaznio Voler za prekid serije promašaja. Smailagić je na drugoj strani uspeo da izvuče nova bacanja. Pogodio je oba bacanja, ali je Voler pogodio novu trojku.

Foto: ABA liga/Igokea m:tel/Nikola Vuruna

26′ Serija odbrana Partizana – 48:38

Vezao je Partizan tri odbrane, a posle poena Avramovića je uspeo da još malo smanji prednost, mada je propuštena prilika i za veće priblžavanje.

25′ Obradović ne veruje šta rade njegovi igrači- 48:36

Dva očajna poteza na obe strane. Igokea ima problem sa faulovima. Fundić i Ilić već imaju po četiri lične greške. Smailagić je uspeo da fintom dođe do slobodnih bacanja i smanji prednost.

24′ Partizan nemoćan – 48:34

Ne nazire se povratak crno-belih. Pogodio je Trifunović za dva, ali je odmah vratila Igokea preko Starksa, da bi Partizan ponovo izgubio loptu

23′ Igokea drži ritam – 46:32

Konačno lepa akcija Partizana, pogodio je Madar za dva poena, ali je odmah Igokea u tranziciji preko Stivensa uzvratila.

22′ Igokea ne staje, očaj Partizana i bes Obradovića – 44:30

Uspeo je Partizan sa dva bacanja da postigne prve poene u nastavku, nakon čega je usledila nova trojka, ovoga puta Starksa. U sledećem napadu je promašio i Ledej što je kaznio Jošilo, pa je Igokea duplirala prednost, a Obradović besan zatražio tajm-aut.

21′ Nastavio se raspad Partizana – 38:28

Dve izgubljene lopte Partizana i jedna Igokee obeležili su početak drugog poluvremena pre nego što je Boler trojkom n astavio šou.

20′ Brutalna igra Volera za kraj – 35:28

Odlično je Radanov pronašao Stivensa za lako zakucavanje, dok je na drugoj strani Partizan nastavio sa očajnom igrom u napadu. Voler je posle tajm-auta pogodio trojku, a u poslednjih osam sekundi crno-beli su odigrali još jedan užasan napad.

19′ Igokea se ne zaustavlja – 30:28

Smailagić je pogodio samo jedno bacanje, a Voler je na drugoj strani iznudio faul na šutu za tri poena. Dva puta je bio precizan, pa domaći vode sa dva poena prednosti.

18′ Kakvo ludilo u Laktašima, preokret za preokretom – 26:27

Šta radi Igokea! Posle novog promašaja gostiju, Radanov je nastavio brutalnu seriju i doneo preokret. Odgovorio je Trifunović za prekid serije.

17′ Igokea se odmah vratila – 24:25

Ekspresno se vratila Igokea. Voler je trojkom nastavio seriju, da bi posle očajnog napada crno-belih poentirao i Radanov. Posle tajma-auta se nastavilo sa lošom igrom u napadu Partizana, pa je domaći tim sa bacanja prišao na samo poen zaostatka.

15′ Serija Partizana, Igokea se raspada – 17:25

Pogodio je Voler težak šut, ali je Partizan sjajno odgovorio. Prvo je Madar pogodio sa poludistance, da bi posle dobre odbrane Trifunović pogodio za tri za najveću prednost na meču.

14′ Smailagić zakucao za prekid agonije – 15:20

Posle još jednog lošeg napada domaćih, Smailagić je zakucao za prekid očajne serije.

13′ Užas od košarke, samo dva poena za četvrtinu – 15:18

Nastavilo se sa očajnom igrom u drugoj četvrtini. Obe ekipe su u seriji loših poteza, pa je na red došao i prvi tajm-aut.

12′ Partizan „porodio“ koš – 15:18

Uspeo je Zagorac da postigne prve poene u periodu očajne igre obe ekipe.

11′ Očajna igra na startu druge četvrtine – 15:16

Očajan početak obe ekipe na startu druge deonice. Partizan i Igokea su ušli u seriju grešaka i protraćili po dva napada.

10′ Drama u finišu prve četvrtine, Partizan okrenuo – 15:16

Promašile su obe ekipe po jedan napad pre poslednjih 30 sekundi, da bi Ledej konačno pogodio prvu trojku. Pokušao je Robinson da uzvrati, ali nije pogodio.

9′ Očajna igra Partizana u napadu – 15:13

Smailagić je pogodio samo jedno bacanje i propustio priliku za izjednačenje, da bi Voler pogodio prvu trojku na meču. Posle još jednog lošeg napada Partizana je mogla Igokea i da se potpuno odlepi, ali je Fundić napravio faul u napadu. Međutim Zagorac je promašio oba bacanja, ali je na njegovu sreću Partizan došao do ofanzivnog skoka posle kojeg je Smailagić sa bacanja smanjio zaostatak na dva poena.

7′ Igokea propušta prilike da se odlepi – 12:10

Ponovo su domaći pogodili samo jedno bacanje i nisu iskoristili ofanzivni skok. Sa druge strane je usledio promašaj Zagorca.

Foto: ABA league/Nikola Vruna

6′ Panter ne može da se sastavi – 11:10

Povela je Igokea posle pogođenog jednog bacanja, ali nije materijalizovala ofanzivni skok. Međutim, Panter je nastavio da promašuje, pa crno-beli nemaju puno rešenja u napadu.

5′ Nema lakih poena – 10:10

Ledej je nespretno izgubio loptu, pa je Igokea preko Jošila sa linije slobodnih bacanja prvi put povela. Na drugoj strani je slobodna bacanja izborio Rade Zagorac, koji je bio precizan pa smo ponovo u egalu.

4′ Panter u seriji promašaja, Igokea u egalu – 8:8

Panter je posle serije promašaja uspeo da pogodi šut sa poludistance, ali je promašio i četvrti put za tri poena. To je iskoristila Igokea da se sa četiri vezana poena vrati u igru.

3′ Kakvo zakucavanje Koprivice – 4:6

Posle promašaja i grešeaka, Partizan je vezao četiri poena, a posebno se izdvojilo sjajno zakucavanje Koprivice koje je podiglo dvoranu na noge.

1′ Pršti sve na početku – 2:2

Odlično otvaranje utakmice obe ekipe. Mur je lepo poentirao prodorom, a odgovorio je Starks.

Sve je spremno za spektakl

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar