EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO

Svi očekuju da Nagetsi povuku potez koji bi mogao da ih pogura ka tituli

Denver Nagetsi i dalje su prvi na Zapadu, a mnogi ih vide i kao glavne favorite za titulu ove sezone.

Nikola Jokić je ove sezone konačno dobio pomoć Džamala Mareja i Majkla Portera Džuniora ove sezone, ali se očekivalo da u februarskom trejd roku Denver bude mnogo aktivniji.

Nagetse je napustio Bouns Hajland, a umesto njega je Denver dobio dva pika druge runde, što je iznenadilo mnoge. Hajland je prema mnogim pričama pravio probleme u svlačionici, ali je bio jedna od glavnih igrača u drugoj petorci.

PROČITAJTE JOŠ:

Uspeo je Denver da trejduje i Devona Rida u zamenu za Tomasa Brajanta iz Lejkersa. On bi trebalo da bude zamena Nikoli Jokiću, pogotovo u drugom delu sezone kada bi srpski centar trebalo više da odmara kako bi spreman dočekao plej-of.

Iako je trejd period završen u 21 čas, prethodnog četvrtka, generalni menadžeri NBA ekipa će imati još prilika da promene izgled svojih timova. Kandidati za NBA prsten će sada svoje glave okrenuti ka takozvanom „Buyout marketu“ (Otkupni market) u kome će biti nekoliko sjajnih igrača. Za one koji nisu upoznati sa terminom, na otkupnom marketu se nalaze igrači koji svom klubu vrate procenat svoje zagarantovane plate.

Zbog toga se spominje da će Denver pokušati da pojuri još nekog beka koji ima poene u rukama, a glavna meta je trenutno Redži Džekson, koji je donedavno bio član Los Anđeles Klipersa.

Deluje da bi ovaj tip igrača savršeno legao Denveru, budući da trener Majkl Meloun pored Mareja nema neku pouzdanu opciju na poziciji organizatora igre, a Džekson bi i te kako dobro barata loptom.

Džekson važi i za igrača koji ima poene u rukama, timski je čovek, pa su procene da ne bi narušio hijerarhiju u ekipi i atmosferu u svlačionici.

Redži trenutno gazi svoju 12. sezonu u najjačoj košarkaškoj ligi sveta, a prošle sezone je na 75 nastupa prosečno imao 16,8 poena, uz 4,8 asistencija i 3,6 skokova.

Ove sezone je imao nešto manju ulogu u Klipersima, a sada bi u Denveru mogao da bude „x-faktor“ za titulu.

PROČITAJTE JOŠ:

Pored Džeksona, potencijalne mete mogle bi da budu iskusni organizatori igre Džon Vol i Derik Rouz.

U priči je i Terens Ros, ali on je bliži Dalas Maveriksima, koji su se nedavno pojačali i Kajrijem Irvingom.

Mala je veorvatnoća da Denver potpiše i nekog od sledećih igrača: Denija Grina (profilisan kao šuter), Patrika Beverlija (dobar defanzivac, ali problematičan), Korija Džozefa, Džordža Hila…

BONUS VIDEO Pas Nikole Jokića kroz noge bez gledanja

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar