Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Četa Duška Ivanovića od poslednjih pet utakmica čak četiri igra pred svojim navijačima, dok ekipi Željka Obradovića pauza stiže u nevreme.

Crvena zvezda i Partizan nisu mogli da zamisle bolju uvertiru pred borbu za prvi trofej u sezoni. Scena za bitku u Nišu za trofej u Kupa Radivoja Koraća (15-18. februar) postavljena je na fenomenalan način pobedama večitih u Evroligi i to na teškim gostovanjima.

Partizan je trijumfom protiv Bajerna u Minhenu rezultatom 82:71 nastavio seriju pobeda i potvrdio sjajnu formu u Evroligi koja se ogleda u skoru od devet pobeda i dva poraza u poslednjih 11 mečeva.

PROČITAJTEN JOŠ

Zvezda je sa druge strane prekinula seriju od četiri poraza i novim trijumfom u Tel Avivu posle drame rezultatom 89:86 vratila se u igru za plasman u plej-of. I to je slavila tamo gde je to uspela samo još Barselona ove sezone.

Sada je na redu i najveća pauza u Evroligi tokom koje će timovi igrati kup utakmice u svojim zemljama, a posle toga ih čeka završnica i 10 mečeva koje će odrediti ko će u plej-of.

Večiti u završnicu ulaze sa različitih pozicija, ali i sa različitim rasporedom do kraja sezone.

Partizan je trenutno sedmi sa 13 pobeda i 11 poraza i ima dva trijumfa više od Zvezde koja je na 13. poziciji i trenutno je na jednu pobedu od osmog mesta, a taj zaostatak bi mogao da iznosi i dve pobede.

Foto: Dusan Milenkovic/Starsport

Ali, crveno beli će imati lakši raspored u nastavku sezone i priliku da uhvate voz za Top 8. Treba reći i da oba tima imaju po šest utakmica kod kuće i četiri na strani.

Crveno-beli će posle pauze konačno igrati pred svojim navijačima, a sledeći rival je ekipa Albe. Posle idu na noge Bajernu koji ima minimalne šanse za plej-of, ali bi do tog meča mogao da ima manje problema sa povredama, jer mu je u poslednjem meču falilo četiri bitna igrača.

Zvezda potom dočekuje Efes, pa slede još dva gostovanja Panatinaikosu i Barseloni, i onda u završnici četiri od pet utakmica pred svojim navijačima.

U pitanju su okršaji sa Baskonijom i Valensijom, direktnim rivalima za prolaz, gostovanje otpisanom Asvelu i mečevi sa Olimpijakosom i Fenerbačeom pred domaćim navijačima – ključ u borbi za top 8.

Foto: Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

U svim mečevima kod kuće će Crvena-zvezda imati dobre šanse za pobedu, dok izuzev gostovanja Barsleoni, u preostala tri ima realne šanse za brejk, jer su u pitanju ekipe koje su izgubile skoro sve šanse za prolaz dalje.

Sa druge strane, Partizan ima bolju poziciju i teži raspored do kraja. Crno-beli posle pauze igraju dva meča kod kuće protiv Fenerbahčea i Albe, u kojima će imati odlične šanse da nastave niz, a onda kreće serija od šest paklenih mečeva.

Prvo sledi duplo kolo u Italiji protiv Virtusa, koji je i dalje u trci za plasman u top 8, a zatim i protiv Armanija koji je izgubio gotovo sve šanse, ali će verovatno biti kompletan. Za kraj turneje Partizan ide u Istanbul na noge Efesu.

Kada se završi serija putovanja slede tri spektakla za navijače i najbolji timovi u Evropi. Redom će u „Beogradsku arenu“ dolaziti Olimpijakos, Barselona i Real Madrid, a za kraj sledi teško gostovanje Monaku i meč pred „grobarima“ u Beogradu protiv Panatinaikosa.

Crvena Zvezda mts Belgrade vs Partizan Mozzart Bet Foto:Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Jasno je da će Partizan u seriji od tri gostovanja i tri domaćinstva imati šansu u svakom meču osim možda protiv Efesa u Istanbulu, ali je zbog težine rivala i crni scenario od čak šest poraza realan. Crno-beli uprkos sjajnoj formi neće biti favoriti ni u jednoj od tih utakmica, kao ni na gostovanju Monaku, pa je od velike važnosti da naredne dve pobede kako bi tu seriju dočekali sa skorom 15-11.

Teško je u ovom trenutku predvideti broj pobeda za prolaz dalje, ali je procena da će 18 biti minimum, dok će verovatno biti potrebno i svih 19.

To znači da crveno-beli moraju da dobiju sedam ili čak osam od poslednjih deset, dok bi Partizan sa pet ili šest pobeda bio nadomak plej-ofa, a može čak da razmišlja i o borbi za četvrto mesto od kojeg je trenutno udaljen dva trijumfa.


Raspored Zvezde do kraja Evrolige

24.2. Crvena zvezda – Alba

2.3. Bajern – Crvena zvezda

8.3. Crvena zvezda – Efes

10.3. Panatinaikos – Crvena zvezda

17.3. Barselona – Crvena zvezda

23.3. Crvena zvezda – Baskonija

29.3. Crvena zvezda – Valensija

31.3. Asvel – Crvena zvezda

6.4. Crvena zvezda – Olimpijakos

13.4. Crvena zvezda – Fenerbahče

Raspored Partizana do kraja Evrolige

23.2. Partizan – Fenerbahče

2.3. Partizan – Alba

7.3. Virtus – Partizan

9.3. Armani – Partizan

16.3. Efes – Partizan

24.3. Partizan – Olimpijakos

28.3. Partizan – Barselona

31.3. Partizan – Real Madrid

7.4. Monako – Partizan

14.4. Partizan – Panatinaikos

BONUS VIDEO Luda trojka Vildoze raspalila Pionir i oduševila Kampaca

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar