Foto: EPA-EFE/D. ROSS CAMERON

Denver bi mogao da postane još draži srpskim navijačima.

Boston Seltiksi i Golden stejt Voriorsi vode odlučujuće bitke za titulu prvaka u NBA ligi i šampion se još uvek ne nazire posle četiri meča i skora 2:2, a sa druge strane svi ostaliu već polako prave planove za narednu sezonu.

PROČITAJE JOŠ

Uveliko se prave strategije za predstojeći draft 23. juna, a već se razmaztraju kobinacije za eventualne trejdove i potpise slobodnih agenata.

Denver Nagetsi u narednu sezonu ulaze sa ambicijima da se konačno bore za titulu. Nakon što ih je Golden Stejt zaustavio ove godine u prvoj rundi, u Denveru se nadaju drugačijem ishodu plej-ofa naredne sezone.

Hlavni razlog je zdravstveni bilten pošto se očekuje da će Džamal Marej i Majkl Porter Junior, drugi i treći najbolji igrač, biti spremni za početak sledeće sezone što će drastično olakšati život dvostrukom uzastopnom MVP-iju Nikoli Jokiću.

Međutim, u Koloradu žele da dodatno pojačaju ekipu i naprave iskorak koji će ih lansirati u legitimnog kandidata za titulu.

Prvo pojačanje doći će putem drafta, a ostaje da se vidi da li će u Denver doći neko spreman da odmah da doprinos, ili će Nagetsi to iskoristiti kao opciju za trejdove.

Denver će imati jednog pika prve runde i biraće sa 21. pozicije, a jedna od opcija će biti i srpski košarka Nikola Jović. Posle sjajne sezone u Megi, Joviću se predviđa izbor u prvoj rundi drafta između 15 i 30 pozicije i Denver je jedan od kandidata da ga poikupi ukoliko bude bio dostupan.

foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Jović je prethodnih dana trenirao u ekipi Denvera, a novi dirketor sportskih operacija Kalvin But je imao prilike da njega uz nekoliko mladih talenata sa koledža vidi na delu.

Poslednje projekcije procenjuju da će Denver na draftu ići po nekog od bekova a najčešće se spominu Džejden Hardi i Blejk Vizli, ali će zavisiti i od ponuđenih opcija.

Jovića skauti opisuju kao tehnički potkovanog krilnog centra sa sposobnošću da asistira, dribla i šutira, a mogao bi da bude dobra kombinacija sa Jokićem ili njegova alternativa sa klupe kada MVP odmara.

Da Denver želi da pojača spoljnu liniju svedoče i informacije Majka Singera, novinara koji redovno prati i dobro je upoznat sa situacijom u Nagetsima.

On je za Denver post analizirao najverovatnije opcije po koje bi Denver mogao da krene ovog leta i priča se uglavnom vrti oko beova.

Singer smatra da je ekipi potrebno da ojača defanzivu koja je bila veliki problem prethodnih sezona i navodi da će ekipi biti potreban igrač na poziciji dva ili tri sposoban da igra u oba pravca, a da će realizacija zavisiti i od toga koga je od igrača Denver spreman da stavi u trejd paket.

Kao jednu od prvih meta, Singer navoi Dilona Bruksa iz Memfisa uz napomenu da ponekad troši previše lopti a kao opcije navodi i Kentavijusa Kaldvela-Poupa, Kema Rediša i DeAndre Hantera za koje smatra da bi ibli idelani u rotaciji kao igrači koji su dobri defanzivci.

Foto:Kevin C. Cox / Getty images / Profimedia

Međutim, Singer iznosi još jednu potencijalnu opciju – dolazak u Denver Bogdana Bogdanovića.

On navodi da bi sjajni šuter doprineo širenju reketa što bi posebno leglo Nikoli Jokiću da ddatno pravi nered u redovima rivala.

Bogdanović zbog povrede ovog leta neće igrati za reprezentaciju Srbije jer ćeli da sanira probeme sa povredama, pa se očekuje da bude spreman za narednu sezonu.

To bi značilo da bi Jokić mogao da dobije društvo iz Srbije u vidu Jovića i Bogdanoviča u ekipi, pošto bi mečeve Denvera učinilo još atraktivnijim za gledaoce u našoj zemlji..

Vruće leto je pred Denverom, a težak zadatak pred Butom da složi kockice i omogući adekvatnu pratnju Jokiću kako bi došli u situaciju da se bore za prsten.

BONUS VIDEO Ðurović: Kad igraju Partizan i Zvezda to nije utakmica nego rat


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar