Foto: Tanjug/AP Photo/David Zalubowski

Mnogo se polemike pre nekoliko dana povelo posle meča Los Anđeles Lejkersa i Boston Seltiksa.

Lejkersi su poraženi, pošto sudije nisu videle očigledan faul na Lebronu Džejmsu kojim bi tok meča verovatno bio promenjen.

PROČITAJTE JOŠ:

Si Džej Mekolum, zvezda Nju Orleans Pelikansa je iz svojih razloga pozvao na odgovornost sudije, na čije odluke se redovno ređaju žalbe.

I košarkaši Denver Nagetsa često se žale na odluke u toku utakmica, ali im to ne pomaže baš mnogo, jer su jedan od najčešće oštećenih klubova u NBA ligi, odlukama sudija u poslednja dva minuta.

Ove sezone, ali i godinama unazad. Prema nekoliko istraživanja sprovedenih u poslednje vreme, Denver je pretposlednji i poslednji u pogledu sudijskih odluka na štetu ekipe Nikole Jokića.

U poslednja dva minuta, sudije najviše greše protiv Jute Džez, kako pokazuje istraživanje Jahu sportsa, a Denver je pretposlednji.

Na 20 tesnih utakmica, doneto je 38 netačnih odluka i od toga 16 u korist Nagetsa, ostale protiv, što je 42,1 posto do kraja januara ove godine.

Poslednjih dana se pojavio i izveštaj gde je Denver na vrhu kao najoštećeniji tim lige, sa 20 izveštaja odluka u poslednja dva minuta gde je 14 grešaka sudija napravljeno u korist tima iz Kolorada, a 23 protiv.

Bilo kako bilo, Nagetsi su na vrhu zapada NBA lige, a da im sudije nisu baš mnogo naklonjene. S druge strane, velike franšize poput Golden Stejta i Lejkersa, kao i Los Anđeles Klipersa, češće će od ostalih da se nađu „u milosti“ sudija i greške će biti pravljene u njihovu korist.

BONUS VIDEO: Pas Nikole Jokića kroz noge bez gledanja

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar