Foto: . EPA/LARRY W. SMITH CORBIS OUT

Nekadašnji NBA košarkaš Delonte Vest dobio je radno mesto u centru za rehabilitaciju u Floridi, gde se oporavljao posle teškog perioda kroz koji je prošao.

Nekadašnji bek Bostona Seltiksa pravi korake ka sopstvenom oporavku, a Šems Čaranija piše da je ohrabrujuće što je četiri meseca od ulaska u centar, on počeo da pomaže drugima.

PROČITAJTE JOŠ:

Vestu je pomogao vlasnik Dalas Maveriksa Mark Kjuban, nakon što su prošle godine u javnost izašli video snimci na kojima Delonte izgleda zabrinjavajuće.

Kjuban je pristao da plati Vestovu rehabilitaciju, a ostao je u kontaktu sa njim i njegovom majkom od kada je bivši košarkaš došao u spomenuti centar.

Prethodnih meseci je nekadašnji NBA as napredovao. Vest je proveo osam i po godina u NBA ligi. Igrao je za Boston, Klivlend Kavalirse, Dalas Maverikse i Sijetl Supersonikse.

Poslednju sezonu je odigrao u Dalasu i otud veza sa vlasnikom kluba iz Teksasa. Tokom karijere u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu nekadašnji bek je prosečno imao 9,7 poena i 3,6 asistencija.

Pre četiri meseca je Kjuban video kako Vest prosi u Dalasu i nekoliko dana kasnije ga je pokupio na jednoj benzinskoj pumpi i rešio da mu pomogne.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare