Dejan Radonjić, Foto: Starsport

Dejan Radonjić, trener košarkaša Crvene zvezde zadovoljan je brzinom i intenzitetom posle prve utakmice nove sezone u ABA ligi.

Zvezda je pobedila ekipu Splita sa 97:61 i nadigrala je goste iz Hrvatske u odbrani, kontrama i šutu za dva i tri poena.

Uz to, Radonjićevi izabranici su jako dobro zatvarali i čuvali svoj obruč, tako da je Zvezda bila ubedljiva pred svojom publikom.

PROČITAJTE JOŠ:

„Dobro, prvo što treba reći je da nije bilo jednostavno ovih skoro 14 dana. Pokušavali smo da prevaziđemo sve okolnosti koje nisu bile onakve kakve smo priželjkivali. Sa toliko problema smo hteli da uradimo najviše što možemo. U pripremi smo kao značajno shvatili to da pristup mora da bude dobar, da ne ulazimo do situacije koje mogu da nas uvedu u probleme. Bilo je značajno i što smo računali na minute od Voltersa i Lazarevića. Prvi put su bili u pet na pet u toj nekoj rotaciji. Treba biti zadovoljan i sad se okrećemo sledećim obavezama i nadi da ćemo moći na još nekog da računamo u tih sledećih pet, šest dana“, rekao je Radonjić na konferenciji posle meča.

Svesta je da nema nekih od bitnih igrača poput Branka Lazića, Ognjena Dobrića i Arona Vajta. Radonjić je spomenuo da ne zna ko će se i kada priključivati.

„Verujem da ćemo uspeti da uradimo najviše što možemo, siguran sam u to, a videćemo kako ćemo se pripremati za prve mečeve u Evroligi, to je znak pitanja, ali davaćemo maksimum. Teško je imati večeras odgovor šta je maksimum jer nismo imali nijedan trening svi zajedno, nijedan ispit, nismo imali sve igrače na terenu ni u jednom trenutku. Svestan sam da neće biti lako i spremni smo da nosimo sve te stvari koje budu bile prisutne. Hvala publici koja nas je bodrila, značilo je igračima“, dodao je trener Zvezde.

Odgovorio je i na primedbu da se unutrašnji igrači crveno-belih bili nedovoljno brzi. Treba napomenuti da su krilni centri i centri veoma dobro sarađivali i da su delili lopte.

„Mislim da je ova utakmica bila takva da pričati o takvim stvarima nije realno. Vreme će da pokaže, dosta toga analiziramo. Radimo i trudimo se da hendikepe nekako rešimo. Ne bih ulazio u takvu vrstu polemike, čini mi se da je ekipa, što se tiče brzine i intenziteta bila zadovoljavajuća“, istakao je Radonjić.

BONUS VIDEO: Gurović krio u Indijanapolisu da mu je noga slomljena

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar