Dejan Radonjić; Foto: Dragana Stjepanovic / STARSPORT
Dejan Radonjić; Foto: Dragana Stjepanovic / STARSPORT

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić kaže da je njegov tim na psihološkom planu dobio tesnom pobedom nad Mornarom.

Crveno-beli su protiv Barana slavili sa 77:69 kao gosti u Baru, uz sjajnu partiju Ognjena Dobrića koji je ubacio 22 poena.

PROČITAJTE JOŠ:

Ipak, štošta nije od starta išlo u prilog šampionima ABA lige, pošto su Barani imali prednost tokom čitave prve četvrtine.

Zvezda je u drugoj otišla i na +12, Mornar se u nastavku vratio, a u četvrtoj deonici čak došao i do prednosti od dva poena u jednom momentu, pre nego je poklekao.

„Mornar je na početku diktirao ritam. Nismo imali željenu agresivnost u odbrani. Uspeli smo da promenimo odnos snaga tokom drugog kvartala, stvorili smo dvocifrenu prednost koju smo olako ispustili. Ostvarili smo izuzetno značajnu pobedu na teškom gostovanju, a nalazimo se u ubitačnom ritmu. Pobeda protiv Mornara nam mnogo znači u psihološkom smislu jer u boljem raspoloženju čekamo jako zahtevne duele protiv Monaka i Milana u Evroligi“, rekao je Radonjić posle meča.

Tek nakon što je crnogorski tim došao do 64:62, Zvezda se trgla, pa jednom trojkom i boljom igrom u napadu uspela da napravi razliku vrednu pobede.

„U samoj završnici smo bili na visokom nivou u oba smera. Pronalazili smo dobra rešenja u napadu, uspeli smo da zatvorimo sve prilaze svom košu, pa smatram da smo zasluženo stigli do pobede. Nema vremena za analizu i odmor, jer odmah moramo da se okrenemo ka duelima u Evroligi. Naravno da neće biti lako, ali borićemo se. Mornaru i mladom treneru Miloviću želim sve najbolje u periodu koji sledi“, konstatovao je Radonjić.

BONUS VIDEO: Toni Kukoč, legenda hrvatske košarke i NBA šampion

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar