Foto: ABA liga / KK Cedevita Olimpija / Ales Fevzer

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić kaže da pobeda nad Cedevita Olimpijom u 17. kolu ABA lige mnogo znači njegovom timu.

Zvezda je slavila u „Stožicama“ 83:82, iako je dva minuta pred kraj gubila sa pet razlike.

PROČITAJTE JOŠ:

Dve trojke, po jedna Ivanović i Holins, pa onda slobodna bacanja Ivanovića napravili su razliku vrednu pobede.

„Pobeda posle jednog teškog perioda, za nas koji je predugo trajao. Prvo ritma koji je bio težak za nas, a onda i korone, gde smo ostali skoro bez čitavog tima i nismo predugo bili zajedno. Trenažni proces je trpeo. U Evroligi protiv Asvela je to bilo daleko od onoga što smo radili pre tih problema i pauze bez utakmica od preko 20 dana. Ritam koji je iziskivao da nosimo te sve napore i probleme“, rekao je Radonjić na konferenciji.

On je i pre meča ukazao na to da je slovenački tim napravio nekoliko promena i doveo kvalitetna pojačanja, što se videlo na terenu.

„Stvarno imam samo reči hvale i respekt za Olimpiju. Napravili su dobre promene, dobro igraju. Tokom meča je evidentno bilo da smo neke stvari bolje radili nego u Francuskoj, ali je bilo i mnogo stvari koje nisu bile dobre i nisu tipične za naš tim. Morali smo da igramo sa energijom, a nije je bilo“, kaže Radonjić.

Smetalo mu je kako je Zvezda ušla u meč, makar u onom segmentu gde igra ne sme „da trpi“.

„Početak mekan, čak i više od toga. Odbrana je bila loša, malo smo se konsolidovali pred kraj prve četvrtine i u drugoj uz netipične greške. Bilo je to ‘up and down’, pravili smo razliku, ali i brzo padali. Pravili smo greške i na kraju dozvolili da iz naše prednosti dođemo u zavidan minus za samu završnicu“, priča strateg crveno-belih.

Objasnio je i zbog čega posebno ovakav trijumf znači njegovim izabranicima.

„Uspeli smo da u poslednjim minutima budemo dobri, da odbranimo i pogodimo i dođemo do važne pobede. Sledi nam ritam kakav jeste, gde jednostavno moramo da nalazimo alternativna rešenja da dižemo ekipu. Za dva dana idemo protiv Olimpijakosa, onda Mornar, pa dupli program u Evroligi. Neće biti lako da se iznese i zbog toga ova pobeda dobija utoliko više na značaju“, zaključio je Radonjić.

BONUS VIDEO: Bata Zimonjić o ludačkim treninzima Stojakovića, ispravljanju kičme Dijamantidisa i „rvaču“ Papadopulosu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar