FOTO: SRDJAN STEVANOVIC

Ne zna se da li je bio bolji igrač ili trener

Dejan Milojević, veliki čovek, košarkaš i trener, preminuo je u sredu 17. januara 2024. godine.

PROČITAJTE JOŠ:

Milojević je skoro ceo svoj život posvetio košarci, koju je počeo da trenira sa 13 godina, kada je dolazio na treninge KK Tašmajdan. Tamo je Milojević stigao na nagovor školskog druga i vrlo brzo postao dominantna figura na terenu, ne samo u svom godištu, već i nastupajući za starije.

Jednom prilikom, tada 16-godišnji Dejan postigao je 141 poen (da, dobro ste pročitali) protiv vršnjaka iz OKK Beograda. Tašmajdan je tu utakmicu dobio rezultatom 202:52.

„Igrali smo protiv OKK Beograda, i ideja je bila da se obori rekord. Znali smo da je rekord Zorana Radovića bio 130 i nešto poena za mlađe kategorije. Svi su igrali za mene, čitav moj tim, kako bih oborio rekord i u tome sam i uspeo. Međutim ima dražih košgeterskih učinaka, koje sam imao kao klinac. U potpuno regularnoj utakmici sam dao 100 poena, 90 i nešto ekipi u kojoj su igrali igrači koji su posle imali lepu karijeru, kao što su Dragan Dojčin, Pera Božić, Nenad Đorić. Ekipa OKK Beograda kojoj sam dao te silne poene je bila baš slaba, a moja ekipa je bila dobra, iznedrila je nekoliko jako dobrih igrača. Njima sam dao 90-ak poena. Ne mogu da se setim da li je bilo 91, ili 95, znam da je bilo preko 90… Taj skor mi je bio posebno važan, u kadetskom finalu, kada smo postali prvaci Srbije, dao sam 55 poena Partizanu koji je imao jako dobru generaciju, dao sam preko 50 poena i 20 skokova. Tada su me prozvali ‘srpski Barkli'“, ispričao je Milojević jednom prilikom za „Meridian“.

Milojević je kasnije igrao za Beovuk, FMP, Budućnost, Partizan, Valensiju i Galatasaraj.

Kao igrač obarao je rekorde u ABA ligi, gde je tri puta bio MVP, a dva puta najbolji strelac. Tri puta je osvojio YUBA Ligu šampiona, jednom je podigao trofej Kupa Jugoslavije, a bio je i u drugom najboljem timu Evrope 2004. godine. Kasnije se proslavio kao i trener.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar