Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Pred Crvenom zvezdom se, nakon sezone u kojoj su osvojena tri trofeja, nalazi nekoliko nedelja neizvesnosti vezanih za formiranje tima, ali uprkos tome što još uvek nije poznat kompletan sastav, jasno je da će među nosiocima igre biti Dejan Davidovac i Ognjen Dobrić.

Dobrić i Davidovac su od 2017. godine standardni članovi rotacije, pod trenerskom palicom Dušana Alimpijevića obojica su dobila važne uloge. To se promenilo Alimpijevićevim odlaskom, pa su kod Milana Tomića, Dragana Šakote, te Saše Obradovića imali epizodnu ulogu i šansu dobijali kada je bilo potrebno promeniti ritam igre, dok su lovorike namenjene herojima grabili neki drugi igrači.

PROČITAJTE JOŠ...

Onda je Obradovića sredinom sezone 2020/2021 zamenio Dejan Radonjić, a njegovim dolaskom znatno se promenio i status ove dvojice košarkaša, i to nabolje. Davidovac je postao jedan od najvažnijijh šrafova kada je u pitanju kreativnost i kreiranje igre Zvezde, s obzirom na to da su crveno-beli neretko igrali bez klasičnog plejmejkera ili samo sa mladim Aleksom Uskokovićem.

Sa druge strane, Dobrić je kod svih bivših Zvezdinih trenera imao ulogu sedmog igrača i nekoga ko je unosio dodatnu energiju, ali tek povremeno je vezivao više dobrih partija, sve do završnice sezone.

Od utakmice 10. kola ABA lige protiv FMP Železnika, Dobrić je na samo tri meča bio jednocifren, od čega je dva puta ubacio devet poena. Posebno impresivan bio je u prva tri meča finalne serije ubacio ukupno 67 poena.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

No, Dobrić se nije tu zaustavio, pa je nastavio da rešeta i u dresu reprezentacije, bio jedan od najboljih pojedinaca na Akropolis kupu, potom odigrao dobru utakmicu protiv Meksika, pa je sve glasnija priča da ne bi bilo iznenađenje da se nađe među igračima koji će, ukoliko Srbija ostvari plasman na kvalifikacionom turniru, predstavljati nacionalnu selekciju u Tokiju.

Po završetku Olimpijskih igara, sve oči će biti uprte u klupsku košarku, gde će crveno-beli pokušati da stvore sastav dovoljno dobar ne samo da se bori za odbranu titule u ABA ligi, već i za mnogo bolji utisak od ovosezonskog 17. mesta u Evroligi. Ekipa će doživeti velike promene, pošto su već stigli Nikola Ivanović i Luka Mitrović, klub su zasad napustili Džordan Lojd i Marko Jagodić Kuridža, dok je još uvek neizvesno da li će u sastavu biti Marko Simonović, Duop Rit, Kori Volden, Lendri Noko…

Ono što jeste sigurno je da Zvezda ne mora da brine o pozicijama „tri“ i „četiri“, s obzirom na to da su i Dobrić i Davidovac pokazali da je pravi trenutak da klupu zamene parketom, a zvanje rezerve statusom nosilaca igre. Ukoliko bi njihov nalet bio izignorisan, a oni ponovo svoju šansu tražili sa klupe, utisak je da bi Radonjić svesno odlučio da žrtvuje dvojicu fantastičnih igrača koji su dokazali da su itekako stasali za daleko veću i važniju ulogu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar