Podeli
Foto: Srdjan Stevanovic

As Fenerbahčea, Luiđi Datome, objasnio je koliko je teško, ujedno i lepo sarađivati sa Željkom Obradovićem, najtrofejnijim trenerom u Evropi.

“Lepo je učiti od njega, ili bolje rečeno, vrlo teško, ali kada znate da na kraju dobrog rada stiže nagrada, lepo je. Neprestano vas gura u potrazi da budete bolji igrač i da tim bude bolji. Ima beskonačnu strast, uvek je iskren. Kada se odlučite da igrate za njegov tim, uvek znate na čemu ste. Ponekad se naljutim, bude mi teško, ali to je zato što Željko želi da budemo bolji, da nam pokaže gde grešimo. To nije površnost i sebičnost, već zato što je to doprinosi boljitku. On je naš Majkl Džordan. Znam da kazna može da bude velika, ali on je lider. U poziciji smo kao i saigrači Džordana. Željko uspeva da nas nagovori da radimo stvari koje ne bismo prihvatili kod drugih trenera. Pet godina smo sjajan tandem”, preneo je “Sportando” deo intervjua Datomea za “Meet the best Incotra” koji će biti emitovan u petak.

PROČITAJTE JOŠ

Dotakao se italijanski košarkaš i stanja u Fenebahčeu koje navodno nije dobro.

“Da sam slušao sve glasine, od onih kada su sponzori Ulker i Douš grupa odlazili iz kluba, bio bih zabrinut. A Fenerbahče je ostajao na visokom nivou. Nastaviću kao uvek, korak po korak. Sezona još nije gotova, iako je situacija komplikovana (zbog virusa). Tek kada se završi, sešću sa klubom i videti šta dalje. Bilo bi mi drago da ostanem u Istanbulu zauvek, s druge strane ako bude drugi tim, tražiću klub u kojem ću biti srećan, okružen kvalitetnim ljudima”, smireno je rekao Datome.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar