Foto: Javier Rojas / Zuma Press / Profimedia

Džejson Kid kompletirao je stručni štab sa kojim će raditi sledeće sezone u Dalas Maveriksima, a među njima se ističe ime Igora Kokoškova.

PROČITAJTE JOŠ

U zvaničnom saopštenju je Dalas dao i instrukcije navijačima kako treba izgovarati ime selektora Srbije, a uz to se nalazi i njegov rezime.

U njemu se navodi da je prošle godine trenirao Fenerbahče i da je doveo taj tim do skora 20-16 u Evroligi, te da je poražen u plej-ofu od CSKA. U turskom prvenstvu je Fenerbahče stigao do 22-8, a u finalu je poražen od Anadolu Efesa, aktuelnog šampiona Evrope.

Kokoškova su predstavili i kao prvog čoveka koji nije iz SAD koji je bio pomoćni trener u NBA. Bio je asistent u LA Klipersima od 2000. godine, a od 2003. do 2008. je radio u Detroit Pistonsima sa kojima je i osvojio NBA prvenstvo 2004. godine. Bio je asistent i u Finiksu, Klivlendu, Orlandu i Juti, pre nego što je postao šef stručnog štaba Sansa u sezoni 2018/2019.

Pre nego što se vratio u Evropu sezonu 2019/2020 je proveo u stručnom štabu Sakramento Kingsa. Bio je i trener Univerziteta Mizuri 1999. godine kada je postao prvi Evropljanin trener u NCAA.

Navodi se da je aktuelni selektor Srbije, te da je radio isti posao u Gruziji i Sloveniji, koju je sa Lukom Dončićem i doveo do titule prvaka Evrope 2017. godine.

U stručnom štabu su još i Šon Svini, koji je i ranije sarađivao sa Kidom u Milvokiju i Bruklinu, Džared Dadli, koji je postao trener nakon 14-godišnje NBA karijere, te Kristi Toliver, Darel Armstrong, Piter Paton, God Šamgod i Greg Sent Džin.

BONUS VIDEO Kako su košarkaši Srbije ostali bez Olimpijskih igara?

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

 

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar